Nevtralne sobe so najlepše takrat, ko jim dodate nekaj barve. Smaragdno zelena ali jantarjeva barva bosta ustvarili občutek globine in bogastva. Sicer pa vam nevtralne barve dopuščajo, da sobo spreminjate večkrat - enkrat lahko dodate dekorativne blazine, drugič si privoščite vaze in okvirje, tretjič morda kake druge dodatke, ki bodo poživili celo sobo.

Igrajte se in kombinirajte barvne odtenke

Preveč elementov v prostoru ni najboljša izbira, saj lahko motijo pogled in v prostor vnašajo neugodje. Zato se igrajte in kombinirajte - postavite veliko srebrno vazo, ki bo razbila nevtralno vzdušje. Steklena namizna luč skupaj s svetlo sivo barvo stene bo sobo naredila mehkejšo in še bolj elegantno. Če so vam pri srcu starine, potem ne boste imeli težav s kombinacijami. Starinsko ogledalo, na primer, bo modernemu pohištvo dodalo piko na i.

Poudarite lepoto nevtralnih barv

Tudi s tapetami lahko marsikaj ustvarite, pa čeprav so v nevtralnih barvah. Naj imajo navpične črte ali zanimiv grafični vzorec, ki bo pritegnil poglede - seveda pa takšno tapeto nalepite le na eno steno, ker bo sicer prevladala v prostoru. Nato dodajte temnejše elemente, kot so na primer lesena tla in okrasni predmeti.

Vir: www.housebeautiful.com