V feng šuju so ogledala zelo pomemben element vsakega doma, saj naj bi njihov odsev podvojil vse, kar izraža, in tako vplival na naše počutje. Pravilna umestitev ogledal v prostor je zato še posebno zaželena, če želimo ustvariti pozitiven pretok energije.

Naj odsevajo pomembne predmete

Priporočljivo je, da ogledalo postavite v daljše in temačne hodnike ter nasproti tistih predmetov, ki imajo za nas posebno vrednost ali pomen, na primer v jedilnico, da odsevajo hrano. Uporabite jih kot dekoracijo v neokrašenih predelih doma, pri tem pa poskrbite, da so dovolj velika in nepoškodovana, steklo pa se ne sme lomiti ali biti iz več delov. Ogledal nikakor ne postavljajte nasproti vhodnih ali drugih notranjih vrat, oken, straniščnih školjk, kuhinjskih štedilnikov in postelj.

Slika se ne sme lomiti

Ogledala, narejena iz več delov v obliki mozaika, niso primerna, saj lomijo našo sliko na več delov. Še posebno pazite pri izbiri ogledal v kopalnici, kjer so ta običajno pritrjena na vrata omaric. Ne montirajte dvokrilnih omaric z dvema ogledaloma, ki se pri odpiranju odbijata, saj ogledala v prostoru po feng šuju ne smejo nikoli večkratno lomiti svetlobe ali biti usmerjena drug proti drugemu.

Fino zbrušena ob robovih ali uokvirjena

Ogledala naj bi bila uokvirjena ali pa fino zbrušena na robovih. Ostri okvirji ogledal bodo po feng šuju ustvarili neobdelane točke v vašem življenju. Robovi naj bodo zato gladki oziroma še bolje - uokvirjeni. Okvirji so lahko okrogli, ovalni, kvadratni ali pravokotni, odvisno od tega, kakšen stil imate raje. Ogledala vedno prislonite na površine tako, da v njih vidite veliko prostora okrog sebe. Takšen pogled vam bo dal prostor za širjenje vaših sposobnosti, počutili pa se boste tudi bolj močne v življenju.

Vir: www.kreativandom.com