Topla bela za jedilnico

Za jedilnico je po feng šuju primerna cela paleta barv, vendar je topla bela ena najboljših, ker nam omogoči, da se osredotočimo na hrano, prijatelje in doživetje jedi. Najboljši dekorativni elementi, ki z belo barvo uspešno soustvarjajo dober dom po tradicionalni kitajski umetnosti urejanja, so izdelki iz pravega lesa, rastline, prozorni stekleni izdelki, bele sveče in kanček črne barve. Ples nasprotij vdihne radoživost v vsak prostor, vendar je klasični jin-jang najbolje izraziti na subtilen način. Samo malo črne barve doda v jedilnico strogo energijo, medtem ko dovoljuje beli, da cveti.

Vsak dan »nova« kuhinja

Bela kuhinja ima čarobno moč, da je vse v njej videti in čutiti kot novo. Prostor je svež in poln neskončnih možnosti. Nikjer drugje to ni tako pomembno kot prav v kuhinji. Tu so na delu močne energije; navsezadnje iz kuhinje prihaja hrana za vso družino. Po feng šuju je kuhinja povezana z energijo obilja, prav tako pa je središče oziroma srce doma. Če želite urediti kuhinjo v belem, ne pozabite, da bela potrebuje družbo drugih barv in še posebno element lesa. Za toplejši učinek lahko združite več različnih belih tonov – od snežno bele do starinsko tople bele barve.

Ljubi me nežno: sveža spalnica

V spalnici lahko ustvarite čudovito vzdušje, če veste, kako uporabiti belo barvo v skladu z načeli feng šuja. Meja med dolgočasnim in celo sterilnim videzom hladno bele ter čutnim in vabljivim videzom sveže in toplo bele spalnice je zelo tanka. Za dober feng šuj kombinirajte več odtenkov bele barve in različne teksture tkanin, preprog in drugih dekorativnih podrobnosti. Pomembno je tudi, da osrednja točka spalnice z barvno shemo odseva harmonijo in ne kontrast, v spalnici pa naj bo vsaj en element ognja (na primer rdeča barva v vzorcu posteljnine).

Kopalnica kot luksuzni wellness

Če veste, kako ustvariti dobro urejeno belo kopalnico po feng šuju, se boste v njej vsak dan počutili kot v luksuznem wellnessu. Seveda pa je potrebno kar nekaj dela, da jo ohranjate bleščeče čisto. Skrivnost je v igri tekstur in slik ali predmetov s pomirjujočimi sporočili za telo. Vnesite v kopalnico pomirjujočo belo in medeno belo barvno paleto in vanjo dodajte izdelke za nego in kopanje v podobnih barvah: ščetke, mila za prhanje, kreme, luksuzne brisače itd. Obveznih je čim več tekstur, kot so topel les pladnja, sijoča kovina vodne armature, skromen videz satastih talnih ploščic ali nežna prisotnost okrogle bele mizice. Dober feng šuj se vedno izkazuje v detajlih.

Belina z dodatkom barv v dnevni sobi

Bele dnevne sobe so priljubljene v različnih stilih, od ponošenega šika do strogo prečiščenega urbanega sloga. Po feng šuju je treba v dnevni prostor dodati več drugih barv, saj mora odsevati živahno energijo, ki jo slednje ustvarjajo. Druge barve pa je priporočljivo uporabiti subtilno, tako da ne prevladajo nad pomirjujočo, nežno in nedolžno belino.

Vir: www.fengshui.about.com