Zrcala imajo to lastnost, da odsevajo druge predmete, zato premislimo, kam jih postaviti, sicer nam lahko prikažejo poglede, ki jih nismo želeli. V majhnih predprostorih postavimo zrcalo tako, da bo povečalo prostor. Običajno ob vhodu ni veliko naravne svetlobe, s primerno izbrano postavitvijo ogledala pa jo odsev okrepi.

Zanimive kompozicije neobičajnih oblik

Vas boli glava, ko bi bilo treba ogledalu izbrati primeren okvir? Najpreprostejša izbira je takšno, ki ga nalepimo na steno. Pri steklarju ga odrežejo na želeno dimenzijo, potem pa uporabimo močan dvostranski lepilni trak. Seveda ni nujno, da so ogledala brez okvirja vedno pravokotne oblike. Lahko kupimo okrogla, kvadratna, ovalna…, po naročilu pa so možne tudi druge oblike. Iz posameznih ploskev z nekaj domišljije sestavljamo zanimive kompozicije.

Z okvirjem ali brez njega?

Zrcala brez okvirja so diskreten kos opreme, ki se zlije z opremo v prostoru in predvsem opravlja svojo funkcijo odsevanja podobe stanovalcev. Povsem drugačen pečat vtisnejo predsobi ogledala z okvirjem. Okvir povzdigne zrcalo v dekorativen kos, ki naj se ujema s stilom opreme v stanovanju. Če pa smo vešči eklektičnih kombinacij, meja ni. Tudi asketski ambient lahko popestri ogledalo v bogatem okvirju.

Na vratih ali na vratih omare

Kadar prostora za zrcalo ni, ga nalepimo na vrata ali na omaro, lahko pa so kar vrata omare iz ogledala in tako rešimo dve muhi na en mah. Zagotovo poznate zrcalna drsna vrata? Takšna krilna vrata vidimo redkeje. Nam je všeč kombinacija mat stekla in ogledala, kaj pa vam?

Vir: www.prostorama.si