Zaradi poškodb manjkata Škerjanc in Djermanović ter tisti, ki še nimajo pogodb za novo sezono. Okrepitve Olimpije so za zdaj Brazilec Vicente, obrambni igralec Zarifović (oba Gorica) in Trifković (Rudar). Ker ni dovolj nogometašev za igro na dva gola, bodo manjkajoča mesta zapolnili mladinci.

Do spremembe je prišlo v strokovnem vodstvu, saj niso podaljšali sodelovanja z dosedanjim pomočnikom Robertom Englarom, sicer legendo Olimpije, katere dres je nosil osem let in zanjo odigral več kot 200 tekem. Englaro je tudi pomočnik selektorja v mladi reprezentanci do 21 let, kjer žanje pohvale zaradi predanosti delu in strokovnega znanja. Glavni trener Olimpije Ermin Šiljak si je za pomočnika raje izbral 53-letnega Radoslava Tomića, Hrvata, ki živi v Italiji. Tomić, ki je treniral klube v Avstriji, Švici in Italiji, je pogodbo z Olimpijo podpisal nekaj ur pred prvim treningom. Med opazovalci je izbira pomočnika trenerja prinesla val začudenja (v igri je bil tudi Agron Šalja), prav tako tudi igralskih okrepitev, saj z njimi ne bo hitrejše igre. Za nameček to niso profili igralcev, ki bi zapolnili vrzel po odhodu Vršiča. Če bi Olimpija želela napredek v igri k evropskim trendom, bi morala kupiti nogometaše profila Plut (Gorica), Bezjak, Verbič (Celje), Fajić (Mura)..., ne pa le tistih, ki so brez odškodnine.

Olimpija se bo med pripravami 27. junija v Stožicah pomerila tudi s Crveno zvezdo. Ime prvega nasprotnika v kvalifikacijah za evropsko ligo bodo izvedeli 25. junija na žrebu v Nyonu v Švici.