Slovenski uspeh je bil v ekipni luči dober, saj so se v soboto vse tri tekmovalke uvrstile med dobitnice točk. Najboljša je bila Maruša Ferk na 17. mestu, Tina Maze je bila 21., Ilka Štuhec pa 28. Pod drobnogledom je bil predvsem nastop Štuhčeve, ki je v petek zasedla presenetljivo šesto mesto. Mariborčanka je smučala dobro, naredila pa večjo napako, ki ji je vzela precej mest. Poleg tega je bila tekma zaradi hudega padca Američanke Laurenne Ross prekinjena za več kot pol ure, tako da so morale smučarke z višjimi startnimi številkami od 28, med katerimi je bila tudi Ilka Štuhec, dolgo čakati na nastop.

"Z obema puncama sem zelo zadovoljen, tako z Marušino vožnjo kot z Ilkino do napake. Škoda za to napako, saj bi bila verjetno uvrščena nekje okoli 15. mesta. Maruši je uspela super vožnja. Dala je potrditev, da je bil v poletnih mesecih trening v redu in kakovosten," je slovenska nastopa ocenil Andrej Možina, slovenski trener hitrih disciplin, in o petkovem uspehu Ilke Štuhec dodal: "Ilka je smučala zelo dobro. Prvič se je spopadla z zahtevno progo v Lake Louise. Od prvega treninga naprej je popravljala napake, na dirki se je vse skupaj sestavila v krasno celoto. Izkoristila je tudi dobre razmere. Kar ti narava ponudi, je treba vzeti."

"Po treningu, ko sem dosegla 19. čas, sem si rekla, da če mi uspe še ena takšna vožnja, bom zelo zadovoljna. Ko sem prišla v cilj in videla, kako hitra sem bila, pa sem bila presenečena in presrečna. Uspela mi je res dobra vožnja z nekaj manjšimi napakami," je sijala od navdušenja Ilka Štuhec in nadaljevala: "Ne razmišljam naprej. Rada bi smučala čim bolj sproščeno. Dejstvo je, da mi vsak trening pride zelo prav."

Včerajšnji superveleslalom je nadaljeval zmagoviti niz Lindsey Vonn. Le da se je morala Američanka nekoliko bolj potruditi po izjemnemu napadu Avstrijke Anne Fenninger, ki še vedno čaka prvo zmago svetovnega pokala. Po dveh spodletelih smukih je bila znova dobro na poti Američanka Julia Mancuso, ki se je drugič v sezoni uvrstila na zmagovalni oder.

Tina Maze je bila edina slovenska dobitnica točk. Črnjanka je zasedla 18. mesto, naredila pa nekaj napak, ki so ji preprečile prvo letošnjo uvrstitev med najboljšo deseterico v hitrih disciplinah. Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta ostali brez točk.