Na poletni jedilnik je priporočljivo uvrstiti hrano in pijačo, ki je posamezniku všeč, mu prija in koristi (ali vsaj ne škodi) ter ob njej tudi uživa. Pri sestavljanju jedilnika za vroče mesece znanstveniki priporočajo naslednja živila:

Losos je bogat s hranilnimi in mineralnimi snovmi, spodbuja delovanje srca in ožilja, pa tudi kože, ki postane bolj elastična, in možganov - pripomore h krepitvi mentalnih funkcij in izboljšuje razpoloženje.

Ostrige so bogate s kalcijem in drugimi minerali ter snovmi, ki koristijo koži, lasem in nohtom - spodbujajo tvorbo kolagena, veljajo tudi za afrodiziak.

Borovnice so bogate z vitamini, minerali, rastlinskimi barvili in encimi. Zavirajo staranje, krepijo, čistijo, spodbujajo telesno obrambo, koristijo srcu, ožilju, živčevju, koži, imunskemu sistemu.

Kivi je bogat z vitamini, minerali, encimi, klorofilom in drugim dragocenimi sestavinami. Krepi telesno obrambo, koristi srcu in ožilju, razstruplja, pospešuje presnovo, poživlja in pomlajuje - spodbuja tvorbo kolagena, preprečuje in gladi gube.

Orehi so bogati z vitamini, minerali, encimi, rastlinskimi maščobami, beljakovinami, ki učinkovito nadomestijo živalske proteine in vlakninami. Koristni so za srce in ožilje, možgane, kri, ščitnico, kožo, lase in nohte, prebavo in razpoloženje.

Temna čokolada spodbuja presnovo, koristi srcu, ožilju in možganom. Grenke snovi v kakavu zmanjšujejo željo po sladkarijah in hrani nasploh, podobno kot vlaknine, ki hkrati spodbujajo prebavo in pospešujejo presnovo.