"Maribor je visoka ovira, vendar za nas v Sloveniji ni nepremostljivih ovir," je zelo samozavesten vezist Olimpije Dare Vršič, ki bo prvič zaigral na najprestižnejši tekmi v Sloveniji. "Sem že na trnih. Ker je motivacija na vrhuncu, so to tekme, ki jih je najlažje igrati. Olimpija je boljša od Maribora, imamo prepoznaven slog igre, naše predstave so na vse višji ravni, predvsem pa igramo lepše. Kolikor sem videl Maribor, v njegovi igri ni bilo takšne lepote kot v naši, saj v ekipi nimajo igralca, ki bi izstopal po kakovosti," tekmeca izziva Vršič, ki bo moral zaradi poškodbe Raniča prevzeti organizacijo igre v zvezni vrsti.

Olimpija bo oslabljena tudi za poškodovanega Omladiča in izključenega Rujoviča. "Nisem zaskrbljen zaradi odsotnosti treh igralcev, ki so sicer pomemben del ekipe, saj jih imamo 26. V nogometu tisti, ki dobijo priložnost, lahko zaigrajo še bolje," je dodal trener Olimpije Dušan Kosič.

Mariborčani se niso odzivali na pogumne napovedi iz Ljubljane. "Osredotočeni smo na piljenje svoje igre, ne pa na to, s čimer se ubadajo drugi. Vse je usmerjeno le v to, kar delamo mi," pravi trener Maribora Darko Milanič in dodaja: "Vsi fantje so zdravi. Pred nami je posebna tekma in tako se bomo obnašali. Smo maksimalno motivirani, da vknjižimo tri točke." Na namigovanja, da ga želi Palermo, je 43-letni Izolčan odgovoril: "O vsakem, ki je uspešen, se govori enako. To le pozitivno vpliva name. Osredotočen sem na derbi, na katerem imamo cilj, ki ga ne bo lahko doseči. S sodelavci in igralci želimo to nalogo opraviti z odliko."

Kapetan Maribora Marcos Tavares trdi, da je poraz z Gorico že pozabljen: "Najbolj pomembno je, da bomo imeli ekipni duh. Če bomo vsi dali več kot sto odstotkov, nam bo uspel pozitiven rezultat. Dober znak je, da Olimpija proti nam še ni zmagala." "Le zmage nas vodijo do naslova prvaka, ki si ga zelo želimo," pravi Gorenjec Aleš Mertelj, ki bo imel veliko podporo s tribun.