Organizatorji znova pripravljajo razkošen spremljevalni program, pravijo, da je proga odlično pripravljena, kljub slabšim dosežkom hrvaških smučark pa pričakujejo tudi dober obisk (okoli 10.000 gledalcev). Ta naj bi bil še boljši v četrtek (okoli 20.000), ko bo Ivica Kostelić svoje privržence po zmagi v Münchnu skušal navdušiti še na slalomu na domačem smučišču.

Mazejeva je na 200 metrov dolgi progi v bavarski prestolnici še enkrat več potrdila, da se najbolje znajde, ko se okoli nje odvijajo turbulentni dogodki. Potem ko je njeno ekipo zapustil serviser Dušan Kapš, se je znašla v neprijetnem položaju, ki ga bo trener Andrea Massi skušal čim prej rešiti, za prvo silo pa je najboljši slovenski smučarki na pomoč priskočil serviser Ivice Kostelića. Ker so tekme na koledarju mednarodne smučarske zveze posajene zelo na gosto, so pred smučarkami nove naporne in stresne tekme, ki si jih je težko predstavljati brez serviserja. Po tekmi je v besedah Črnjanke prevladovalo veselje. "Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo. Uživala sem v dobrem vzdušju. Prvič sem nastopila na tovrstni tekmi, ki mi je zelo všeč. Nenavadna je predvsem postavitev, kajti na takšnih progah običajno ne smučamo. Vidna je bila razlika v tehniki med moškimi in ženskami. Moški so uporabljali slalomsko tehniko, dekleta pa bolj veleslalomsko. Tekma je dobra za promocijo smučanja. Bilo je zabavno dirkati," je dejala Tina Maze.

Nekateri smučarji so se v Münchnu pritoževali nad odločitvijo mednarodne smučarske zveze, ki je povečala veljavo tekmovanja, ker so tekmovalke in tekmovalci dobili točke za skupni seštevek svetovnega pokala. To moti prvo zvezdnico belega cirkusa Lindsey Vonn. Američanka meni, da ekshibicija, kakršna se je odvila v Münchnu, lahko služi za promocijo alpskega smučanja, a da je tekma premalo resna, da bi krojila skupni seštevek svetovnega pokala. Enakega mnenja je Švicar Dider Cuche: "Takšna tekma je dobra za občinstvo, a nima nobene zveze z alpskim smučanjem. Podeljenih je preveliko število točk, kar je nepošteno."