Čeprav je predsednik slovenskega nogometnega sindikata Dejan Stefanović tri dni samozavestno napovedoval, da bodo zaradi stavke vse tekme tretjega kroga začele s petnajstminutno zamudo, se je sindikalni protest izjalovil.

Ko je Olimpija po pol ure žoganja zaigrala malce podjetneje, je zablestel vratar Rudarja Boban Savič, ki je spektakularno dobil dvoboje ena na ena s hitrim Salkičem, ter edina umetnikoma na igrišču Cimerotičem in Da Silvo. Rudar, pri katerem je trener Marijan Pušnik nekaznovano nabijal žogo, kričal in skakal, je zapretil le iz prostega strela, a se končal s parado Oblaka, ki je nato gostom omogočil priložnost tekme. Ko je v 44. minuti stekel na žogo daleč iz kazenskega prostora, je bil napadalec gostov Mešić hitrejši, a je žogo, ki je letala proti prazni mreži tik pred črto v kot izbil razigrani Salkič.

Drugi polčas se je začel z ofenzivo gostov, katerim je veselje dvakrat preprečil vratar Oblak, naivno izključitvijo Hrvata Pejića ter padcem Mešića v kazenskem prostoru, po katerem so gostje burno zahtevali enajstmetrovko. Kljub igralcu manj je trener Oblak hazardiral, ko je na igrišče poslal napadalca Ibraimija in Tignja, namesto da bi igro zaprl na točko. Rudar je dirkal, prekršek vratarja Oblaka nad Lo Duco zunaj kazenskega prostora se je končal le z rumenim kartonom, a tudi gostom je gledal skozi prste ob štartih za kartone. Enosmerni promet je Rudarju prinesel zmagoviti gol v 88. minuti, ko je iz prostega strela s 16 metrov zadel Grbić.

"Zelo sem vesel zmage v prestolnici. Po slabem prvem polčasu smo v drugem delu dvignili igro in po izključitvi prevladovali na igrišču. Lahko bi dosegli še kakšen gol več. Za nagrado bodo igralci sedaj dva dni prosti," je dejal trener Rudarja Marijan Pušnik. Pomočnik na klopi Olimpije Safet Hadžič pa je dodal: "Čestitke Rudarju za zmago. Mi smo se borili po najboljših močeh. Smo še malce neuigrani in malce naivni, kar se je izkazalo ob izkjučitvi. Bilo je precej bolje kot proti Interblocku."

Domžale – Gorica (1:4): Dvoboj nekdanjih prvakov je zasluženo pripadel Novogoričanom. Po dobri uri sta bili obe mreži še nedotaknjeni, potem pa je v dvajsetih minutah padlo kar pet zadetkov. Za goste je najprej zadel Velikonja v 67. minuti, a že v naslednji je izenačil Teinović. Ko so vsi pričakovali izenačeno končnico, so Primorci dodobra prerešetali mrežo moštva trenerja Badžima. Najprej sta v polno zadela Galešić in Osterc, zadnji žebelj v domžalsko nogometno krsto pa je spet zabil Velikonja.