Samsungova 17-palčni monitor LCD SyncMaster 173P in prenosni krožni tiskalnik (prototip) sta prejela zlato nagrado IDEA 2004, dva izmed 50-palčnih televizijskih sprejemnikov s tehnologijo DLP (SVP-50 in SVP-56L7) ter mikrovalovna pečica MD1000 pa srebrno. Samsungov pametni zaslon (računalniški zaslon v ozadju, ki avtomatično razvršča ikone) je prejel bronasto nagrado. Zložljivi 17-palčni monitor LCD ima le gumb za vklop (vse prilagoditve so izvedene z miško), kabli pa so skriti v ozadju. To izjemno preprosto oblikovanje pa ni prejelo le nagrade IDEA 2004, temveč tudi letošnje nagrade iF Design in Red Dot Design.

"Trenutno imamo prek 400 strokovnjakov, ki za osnovne izdelke razvijajo nova oblikovanja. Obenem pa razvijamo estetske izboljšave - uporabniški vmesnik, zvok, barve, materiali ... - in postavljamo nove mejnike na področju industrijskega oblikovanja. Izboljšave oblikovanja pri mobilnih telefonih T100 in E700, zložljivi monitor LCD, prenosni predvajalnik DVD ter 22-palčni televizijski sprejemnik LCD so svetovni hiti, ki odražajo edinstven Samsungov stil," je dejal Chung Kuk Hyun, višji podpredsednik v Samsungovem centru za oblikovanje.

Podeljevanje nagrad za oblikovne dosežke IDEA poteka že 25. leto. Razvrščeno je v devet različnih kategorij, vključujoč potrošniške izdelke, avtomobile, okoljske, grafične in oblikovne zasnove. Samsung se programa udeležuje od leta 1996.