Pri Kranjskem Raku je podrto drevo poškodovalo dve osebi, dve osebi na območju Kašne planine nad Gornjim Gradom pa so včeraj popoldne še pogrešali.

Strahovito neurje je na noge spravilo vse gasilce iz celotne gasilske zveze Medvode in Kamnik, in štabov civilne zaščite, poškodovanima v Kranjskem Raku pa je na pomoč priskočila tudi dežurna ekipa gorskih reševalcev z vojaškim helikopterjem in dežurna ekipa nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem, ki so, kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, poškodovana prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

"Nekaj minut čez 14. uro se je v trenutku povsem stemnilo. Strahovito neurje je v pičlih nekaj minutah podrlo več dreves, ki so padala na stanovanjske objekte, avtomobile in ceste, ki so bile zaradi podrtega drevja dalj časa neprevozne (Črnivec-Velika planina), vse popoldne je bil oviran promet tudi na regionalni cesta Kamnik-Ločica. Podivjani veter je samo na Kamniškem, v pasu od Duplice, preko Nevelj do Črne, odkril več deset hiš. Odnesel je polovico strehe OŠ Marije Vere na Duplici, kjer je zalilo tudi nekaj učilnic. Brez strehe je ostalo tudi šest blokov v Kamniku, in sicer trije na Zikovi in trije na Groharjevi ulici," je posledice hude ure, ki je položila na tla tudi večino pridelka, opisal kamniški župan Tone Smolnikar. "Ljudje so bili zaprepadeni, saj česa podobnega še niso doživeli. Morali smo zagotoviti dovolj folije, da smo vsaj za čez noč pokrili razkrite objekte," je nadaljeval župan in dodal, da so morali v Črni pri gostilni Logar reševati tudi med podrta drevesa in avtomobile ujete ljudi.

Regijski center Ljubljana je, kot poročajo, prejel večje število klicev predvsem z območja občine Medvode (Smlednik, Senica, Pirniče, Zbilje...), iz kamniške občine pa iz Snovika, Kamnika, Markovega, Šmarce... Neurje je z nekoliko manjšo silovitostjo besnelo tudi v občinah Vodice (Vodice, Šinkov Turn) in Domžale.

Okoli 15. ure je neurje zajelo zahodno Štajersko. Najhuje je bilo na območju Gornjega Grada (Nova Štifta) in v občini Ljubno. Intervencije gasilcev iz Gornjega Grada, Ljubnega, Šmartnega ob Dreti in PGD Mozirje ter občinskih štabov CZ so bile potrebne tudi na območju občin Mozirje, Šoštanj in Velenje. Veter je povsod odnašal strehe in ruval drevesa, ki so zaprla cesti Gornji Grad-Črnivec in Ljubno-Logarska dolina.

Neurni oblak se je nato pomaknil proti severovzhodu države, ob 15.40 je neurje z močnim vetrom zajelo koroško regijo - občine Mislinja (Srednji Dolič in Mislinjski graben). Ob 16. uri je neurje, ki ga je spremljalo na stotine strel, že zajelo vzhodno Štajersko. Močan veter s ponekod kot oreh veliko točo je največ škode povzročil na območju Lenarta in Maribora z okolico. V Lenartu je razkrilo več deset stanovanjskih objektov, tudi šolo in gasilski dom. V Mariboru je bilo najhuje na območju Teznega in Malečnika, kjer je zalilo več kleti. Obilno deževje je zalilo tudi cesti Brestrnica-Maribor in Lenart-Benedikt.

Pol ure kasneje je neurje s točo besnelo nad Pomurjem, kjer so gasilci opravili večje število intervencij na območju občin Gornja Radgona, Radenci, Murska Sobota, Tišina, Puconci, Beltinci in Moravske Toplice. Brez strehe sta med drugim ostali šoli v Murski Soboti in Puconcih. Podrto drevje je tudi tod zaprlo več cest, močan veter je razkrival hiše, večje število gospodinjstev je ostalo brez oskrbe z elektriko.