A drugih podrobnosti, kar se gradnje parka za skejtanje tiče, še niso dodelali. Marija Fabčič, načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport, je povedala le to, da trenutno na MOL še iščejo konkretne lokacije za športne otoke, med možnimi lokacijami za park za skejtanje pa je območje že obstoječe BMX-steze v Savskem naselju, kar pa še ni potrjeno. "Ravno tako razmišljamo o pokritem parku za skejtanje, saj je pozimi premalo primernih prostorov za otroke in mladostnike. Projekt je trenutno v fazi razgovorov z zainteresiranimi posamezniki in društvi," še dodaja Fabčičeva.

Da je prostorov za mladostnike v Ljubljani absolutno premalo, se strinjajo tudi v športnem društvu Ilužn. Člani si zadnji dve leti prizadevajo za ureditev zaprtega rolkarskega poligona in parka za skejtanje ter so eni glavnih pobudnikov za ureditev parka za skejtanje v Ljubljani. Svoje ideje so poslali tudi na MOL, a doslej z odgovornimi na MOL niso dorekli še ničesar. "V društvu si od občine želimo le podporo pri projektu in primeren prostor, na primer kakšno propadajočo industrijsko halo. V takšnih so običajno urejeni podobni parki v tujini. Potencialne sponzorje, ki bi finančno podprli naš projekt, pa že imamo," so povedali v društvu Ilužn. V hali želijo urediti predvsem rolkarski in skejterski poligon, morda BMX-progo in plezalni center, hkrati pa bi bili tam nameščeni še trampolin in podobna telovadna orodja. Podporo pri svojem projektu so v društvu Ilužn dobili pri skoraj vseh društvih v mestu, ki se ukvarjajo s podobno dejavnostjo.

Sicer pa so se mladi skejterji v preteklosti lahko zabavali v parku za skejtanje na Dolgem mostu in v improviziranem parku za skejtanje v zapuščenih bazenih kopališča Kolezija, kamor so si postavili tudi objekte, pozneje pa naj bi jih od tam pregnal prav MOL. Svojevrsten poskus poligona za skejtanje je predstavljal tudi tako imenovani enodnevni skejterski šov na Trubarjevi ulici, kjer so se mladi zabavali lansko poletje. Ali so ideje o pokritem parku za skejtanje končno padle na plodna tla in kdaj se bo ta začel urejati, nam na MOL doslej še niso uspeli povedati.