Pri Ferrariju so po težkem porazu, potem ko so v sezono krenili kot največji favoriti, zadovoljiti pa so se morali z eno samo točko, le stežka zbrali moči. Kritike so letele z vseh strani, še največ iz domačega medijskega loga, kjer so se vsi držali za glavo, ko so videli Lewisa Hamiltona, kako se je dobesedno sprehodil do zmage. "Ferrari, zbudi se," so zahtevali nekateri, drugi so spet na pomoč klicali Michaela Schumacherja. Dirkaški upokojenec je že povedal svoje in pri tem v bran vzel oba dirkača, češ da pri odpovedi tehnike dirkač ne more veliko storiti, po drugi strani pa ju je tudi malce okrcal. "Napak je bilo veliko preveč, oba sta delovala precej nemotivirana. Tako se ne smeš podati na prvo dirko sezone," je še dodal Nemec.

Poleg tega se je na prvi dirki poznala nova organizacijska struktura, ko stvari še niso bile povsem utečene, a odgovorni obljubljajo, da bo že v Maleziji vse drugače. Mogoče bo, ali pa tudi ne bo, saj Kimija Raikkonena bolj kot hitrost tekmecev skrbi zanesljivost dirkalnika. Z mesta izvršnega direktorja matične tovarne pa je medtem odstopil dolgoletni vodja moštva Jean Todt, kar je še ena slaba novica za moštvo, ki bi v tem trenutku potrebovalo malce miru in stabilnosti.

Medtem pa so očitno pri McLarnu bolje preboleli lansko zakulisno obračunavanje, Lewis Hamilton je po dirki v Avstraliji priznal, da bi lahko vozil še hitreje, odgovorni v moštvu pa z optimizmom pričakujejo novo dirko. Heikki Kovalainen, ena od "žrtev" pravila, da se dirkači ob uvozu varnostnega vozila na stezo ne smejo podati v bokse, si je privoščil še eno nespretnost; na ravnini je vklopil omejevalnik hitrosti vožnje skozi bokse in zato izgubil priborjeno četrto mesto, pa zaenkrat še uživa vso podporo moštva. "Heikki je hiter, a se mora še malce navaditi moštva in dirkalnika. Take stvari z omejevalnikom so se že dogajale, a vseeno bomo zdaj malce spremenili sistem vklopa, da se to ne bi več dogajalo. Sicer sem prepričan, da bo Heikki iz dirke v dirko hitrejši," je povedal vodja moštva Ron Dennis.

Pri Renaultu pa je Fernando Alonso po eni strani zagotovil, da je stopnjevanje forme v moštvu več kot očitno, priznati pa moramo, da je bil za četrto mesto v Avstraliji v veliki meri zaslužen ravno Španec in ne dirkalnik. Zato je Alonso tudi že napovedal, da moštvo nujno in v zelo kratkem času potrebuje korenito izboljšavo, saj naj bi bili še vedno malce manj kot sekundo na krog počasnejši od najboljših. "Prav veliko potrpljenja ne bom imel, če se v zelo kratkem času stvari ne bodo korenito obrnile na bolje," je v intervjuju za eno od španskih radijskih postaj povedal Alonso.