K sreči plameni niso poškodovali nikogar, vendar o razsežnostih požara govori podatek, da se je z rdečim petelinom bojevalo kar sto gasilcev, ki so se na območje v severnem delu Londona pripeljali z dvajsetimi gasilskimi vozili. Požar jim je uspelo ukrotiti po približno petih urah gašenja, nato pa so na prizorišču ostale požarne straže.

Camden market je podnevi preplavljen s trgovci in zabave željnimi mimoidočimi, ki prosti čas radi preživijo v katerem od tamkajšnjih pubov in nočnih klubov. Ogenj je popolnoma uničil Hawley Arms pub, znano zbirališče svetovnih estradnikov, kamor sta radi zahajali tudi pevka Amy Winehouse in manekenka Kate Moss. Plameni niso prizanašali niti trgovinam in njihovim skladiščem, prav tako so poškodovali nekaj stanovanjskih hiš, zaradi česar so oblasti evakuirale nekatere prebivalce.

Na ulicah območja Camden se je zbrala množica radovednežev, ki so opazovali požrtvovalen boj gasilcev z visoko v zrak švigajočimi ognjenimi zublji. Pozno zvečer je ogenj vendarle ugasnil, a gasilci so na pogorišču dežurali še vso noč. Tiskovni predstavnik londonske gasilske brigade Guy Foster je dejal, da je požar najverjetneje izbruhnil na stojnicah. Preiskovalci so si pogorišče ogledali, vendar je po Fosterjevih besedah za zdaj prezgodaj govoriti o možnih vzrokih požara. Londonska policija dodaja, da naj požar ne bi bil podtaknjen, čeprav tega še ne morejo z gotovostjo zanikati.

Predel Camden in tržnico na njem po nekaterih podatkih obišče več kot pol milijona ljudi na teden.