A velika premoč na domači sceni je kontraproduktivna za domžalsko prihodnost na evropski sceni. Ker doma zaradi vsako leto slabše kakovosti lige meljejo tekmece tudi s pol moči, so nekonkurenčni v evropskih pokalih, kjer je njihov najvišji domet drugi izmed treh predkrogov kvalifikacij za ligo prvakov. To pomeni, da so še zelo daleč od evropske kakovosti srednjega razreda, v katerem so klubi, ki se potegujejo za uvrstitev v ligo pokala UEFA. Domžalčani so se potem, ko sta se predsednik Stane Oražem in direktor Nenad Protega na začetku sezone naivno spustila v nekaj brezpredmetnih medijskih polemik s pisanjem pisem drugače mislečimi v drugih klubih, spet obrnil le k svojim problemom, zato četa Slaviša Stojanoviča ponižuje konkurenco na igrišču. Na slovenski sceni bodo brez težav vladarji še toliko časa, dokler Ljubljana ne bo imel ustreznega štadiona in vrhunskega moštva. Potem bodo le še simpatičen klub iz predmestja, za katerega bodo končno igrali domači fantje, ki jih trenutno sploh ni v zasedbi.

Interblock bi moral biti po igralskih imenih, predvsem pa po tem, da je najbogatejši v državi, prvi zasledovalec Domžal. A Ljubljančani čemijo v sredini lestvice, ker je zasedba neustrezno selekcionirana in vodena. S takšnim tipom trenerja praktika in pragmatika, kot je Bojan Prašnikar (v Nemčiji ima v trenutno zadnjem moštvu prve lige Cottbusu plačo 150.000 evrov na leto in 600.000 obljubljene nagrade za obstanek v ligi), bi bili Ljubljančani vsaj drugi na lestvici. Tudi igra bi bila veliko bolj gledljiva, kot je pod taktirko Hrvata Dragana Skočića, ki taktiko bazira, da le čaka na napako tekmeca. Koliko je vredno trenersko znanje Prašnikarja, je dokaz Primorje, ki je po njegovem odhodu v Nemčijo v veliki krizi in nezadržno tone na dno lestvice, kjer ga z Mariborom in Dravo čaka boj za izogib devetemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije z drugouvrščeno ekipo v drugi ligi.

Domžale torej nimajo resnega tekmeca, ker konkurenca igra zelo spremenljivo. Kopru, kjer je znova vse ostalo le pri sladkih obljubah o novem štadionu, se kljub mlademu moštvu obeta naslov jesenskega podprvaka. Gorica se vse prehitro zadovoljuje s povprečjem. Celjani so trenutno v hudi krizi, v kateri se bo pokazala trenerska vrednost Pavla Pinnija, vendar vse bolj očitno je, da je to klub s slovesom večnega poraženca.