Med 50 dogodki lahko res prav vsakdo (razen največjih nergačev) najde kaj za svojo dušo, saj so pripravili tako dogodke za najmlajše kot večere narodnozabavne glasbe. Vse prireditve so brezplačne, edino za četrtkov koncert šansonov in zimzelenih melodij z Darjo Švajger, Laro P. Jankovič, Romano Kranjčan in Juretom Ivanušičem bo treba kupiti vstopnice.

"Zmajevih otroških delavnic in lutkovnih predstav sem zelo vesela, saj so take prireditve običajno namenjene otrokom, starejšim od treh let, tukaj pa uživa tudi moja 20-mesečna hčerka. Vse pohvale organizatorjem, letos je program res pester," je dejala Darja Premrl. Očitno je program dovolj vabljiv, da obiskovalci prihajajo na prizorišča večernih dogodkov kljub grozečim oblakom, ki skoraj vsak večer gubajo čela organizatorjem iz Mladinskega centra Postojna (pri organizaciji jim pomagajo Klub študentov občin Postojna in Pivka, Inline hokejski klub Piščanci, Društvo tabornikov RKVC, Društvo mladih Bakla, Športna zveza, organizatorji Petelinjskega teka in Gasilska zveza Postojna).

"Ko sva se pred petimi leti z ženo iz Ljubljane preselila v Postojno, sva bila prepričana, da bova poletne večere preživljala v Ljubljani, saj sva se bala, da so tu poletja dolgočasna. Ugotovila sva, da imajo v Postojni zmaja in njegove mlade in skoraj vsak večer sva tukaj," je povedal Jaka Milharčič med čakanjem na nastop svoje priljubljene skupine Moveknowledgement.