Klokočovnik je zadovoljen. Zdaj bo v Izoli končno lahko začel urejati zadeve, pravi. Kateri so njegovi konkretni načrti v bližnji prihodnosti, ne zna natančno povedati. Prav tako ne ve, kdo bodo njegovi najožji sodelavci. Dogovori so bili sicer sklenjeni, razpisi objavljeni, imena izbrana. Na občini pa še vedno ni nikogar. Kaže, da mu je načrte prekrižal koprski župan Boris Popovič, s katerim ne govori več skupnega jezika.

Klokočovnik je prepričan, da bodo zdaj, ko negotovosti v Izoli ni več, izbrana imena le prišla v službo na občino. Drugi spet pravijo, da se je pri tem uštel, ker tega Popovič ne bo dovolil. Tako naj bi izolska predstavnica za stike z javnostjo odšla v enako službo v Piran, izbrani direktorici občinske uprave pa je Popovič na koprski občini ponudil možnost napredovanja. Včeraj je Klokočovnika zaradi neresnosti in nesoglasij zapustil tudi svetovalec Igor Franca, predsednik izolske LDS, ki je imel pomembno vlogo na občini in pri županovem imenovanju. Svetnika LDS sta pomemben jeziček na tehtnici pri odločitvah v občinskem svetu, župan pa zdaj njune podpore nima več zagotovljene.

Težave ima tudi v lastni stranki Izola je naša, saj mu nekateri svetniki odrekajo podporo. Zato je požrl svoj ponos in za sodelovanje prosil celo Bredo Pečan in svetnike SD, za katere je takoj po zmagi na volitvah javno povedal, da z njimi nikoli ne bo sodeloval. Tudi prav. V politiki se je pač treba pogovarjati. Prvo lekcijo je srčni kirurg osvojil. Vendar je župan pri tem prikrajšan, ker enostavno nima časa, da bi se pogovarjal. Zaradi operacij je na občini vsega nekaj ur na teden, z zadevami je zgolj površno seznanjen, zato ne preseneča, da se nekateri o izolskih zadevah dogovarjajo mimo njega. In to ga jezi. Pri tem pa je nemočen, če mu je to prav ali ne. Klokočovnik je pač premalo izkušen, da bi se kosal z gradbenimi lobiji, številnimi interesi in prekaljenimi političnimi mački.

Županska bitka med Tomislavom Klokočovnikom in Bredo Pečan je dokončno zaključena. Vendar Klokočovnika zdaj čakajo še hujše bitke, če hoče Izolanom dati tisto, kar so od njega pričakovali. Vprašanje je, ali jim bo zmogel. S trenutnimi sodelavci in načinom vodenja občine zagotovo ne.