Vsako popoldne so potekale projekcije v mestnem gledališču Joza Ivakovića, kolegialno vzdušje pa se je ponoči nadaljevalo v Blues klubu, kjer so prirejali rockovske koncerte skupin Beatles Revival Band, Septica, My Buddy Moose. Seveda je bilo vse v znaku rocka!

Med štirinajstimi prikazanimi dokumentarci je bil najstarejši Kad se neko nečem dobro nada o novosadski skupini Obojeni program. Le še Backstage Pass o Bambi Molesters na turneji z R.E.M. je bil star več kot dve leti, drugi filmi pa so nosili letnico 2005 ali 2006. Med njimi sta tudi ameriška filma, ki sta bila prikazana izven konkurence Unknown Passage o rockovski družini Dead Moon in We Jam Encono o posthardcorovcih Minutemen. Slednji se bo odvrtel tudi na ljubljanskem festivalu dokumentarnega filma v torek, 20. marca. Razumljivo je, da sta še posebej odmevala filma Oči u magli o Zdenku Franjiću, ki je z založbo Slušaj najglasnije pomembno prispeval k prodoru vinkovske rock scene osemdesetih let z Majkami in Satan Panonskim na čelu, in Di smo mi to? striparja Dubravka Matakovića o njegovi skupini Septico, ki ustvarja v Vinkovcih. Film Snovi bez pokrića o rock sceni v Kutini je razočaral z nostalgijo, s katero simpatizira tudi Ines Pletikosa z izpovedmi prijateljev Johnnyja Štulića v Kad Miki kaže, da se boji.

Z zgodovino rocka v posameznih mestih se ukvarjajo še filmi Shuffle, ki govori o prištinskih skupinah, arhivsko in zgodovinsko zanimivi Nevidljiva nacija o subotiški sceni in polovičarski Ritam rock plemena s štiridesetletno zgodovino rocka na Reki. Spotovsko nasekljani Kad muzičari šokiraju Dubravka Jagatića je odličen primerek dobre televizijske oddaje. Kot posebna gosta festivala sta Adnan Murselović in Edin Džambić predstavila kratki trash film Kobra 11 o legendi brčkega okrožja, "učencu" Brucea Leeja.

Čeprav je kot vsak pravi festival DORF imel v ognju tudi pravo nagrado (dobil jo je naš LP film Glasba je časovna umetnost o prvencu Pankrtov Dolgcajt), se nanj ni nihče prijavil zaradi nje. Projekt je izpeljala skupina entuziastov, zbranih okoli pobudnika Tonija Šarića. Doživel je prijeten krst: dober obisk, prijateljsko in nasmejano vzdušje, skrb za počitek in žur, blagi tok dogodkov, rock koncerti v spremljevalnem programu in sproščeno spremljanje filmov. Vrata festivala so se na široko odprla in jasno je, da se bo DORF moral zgoditi tudi naslednje leto.