Srbska obtožnica Plutu in Živkoviću očita pet kaznivih dejanj, sojenje pa se kljub optimistični napovedi predsednika petčlanskega senata sodnika Zorana Krstića ni končalo v dveh dneh, saj je naslednjo obravnavo razpisal za 20. december. Zaslišal bo namreč še dve pomembni priči in, kot je povedal, bo verjetno predlagal drugega izvedenca balistične stroke, saj z mnenjem Rodoljuba Živkovića ni bil zadovoljen. "Takoj ko sem slišal, da primerjalna metoda tulcev ni zanesljiva, so me zabolela ušesa," nam je zaupal Krstić.

Balistik namreč ni mogel z gotovostjo potrditi, da so bili tulci, ki so jih našli na dvorišču Dejana Lazića iz Aleksinca, izstreljeni iz istega orožja, s katerim naj bi Plut spustil rafal 27 nabojev v hrbet Milovana Mladenovića in ga s tremi naboji huje ranil.

Jok v sodni dvorani

"Podobnost tulcev obstaja, ne pa tudi identičnost," je povedal balistik in razložil, da je uporabil edino možno primerjalno metodo, ki pa naj bi bila dokaj nezanesljiva. Z njegovim mnenjem ni bil zadovoljen niti Plutov odvetnik po uradni dolžnosti Dejan Čirić, ki bo sodišče zaprosil še za obisk Pluta v Sloveniji. Zakaj tega ni storil že med preiskavo, smo se spraševali že pred sojenjem, saj je kar malo smešno, da zastopaš stranko za tako hudo kaznivo dejanje, pa z njo nisi spregovoril še niti besede.

(Več v tiskani izdaji Nedeljskega)