Gre namreč za glasbo iz istoimenske gledališke predstave, ki jo je v Las Vegasu pripravila znana cirkuška družina Cirque de Soleil. Njihov producent sir George Martin, ki je produciral večino albumov Beatlov, je s sinom Gilesom – na prošnjo Paula McCartney in Ringa Starra ter Yoko Ono in Olive Harrison, soprog pokojnih dveh članov Beatlov - naredil eksperimentalne mikse originalnih posnetkov skupine. Ob tem je iz arhivskih posnetkov ob glasbi za predstavo nastala še nova zgoščenka legendarne britanske četverice.

Album Love je novo poglavje v diskografiji Beatlov. Ponuja 78 minut glasbe, v katerih je iz 130 pesmi - med njimi so tudi največje uspešnice liverpoolskih kuštravcev, kot so Help, Yesterday in All you need is love - nastalo 26 novih posnetkov. Pesmi so zmiksane tako, da se besedilo in glasba posamezne pesmi prelijeta v drugo. "Vzeli smo celoten repertoar originalnih posnetkov na magnetofonskem traku in ga uporabili kot zvočno paleto. Album Love nam tako prinaša popolnoma novo izkušnjo, revitalizacijo njihove celotne glasbene kariere v strnjeni obliki," je svoje delo komentiral Giles Martin, eden od producentov.

Prav zaradi novega pristopa h glasbi starih legend nekateri že napovedujejo, da bo album pritegnil tudi mlajše generacije, zagotovo pa je že navdušil oba še živeča člana skupine The Beatles. "George in Giles Martin sta s kombiniranjem starih posnetkov svoje delo opravila več kot odlično. Plošča zveni neverjetno in spet sem slišal mnogo stvari, za katere sem že pozabil, da smo jih sploh posneli," je ob izdaji albuma Love priznal Ringo Starr. Tudi sir Paul McCartney ob novem albumu ni ostal ravnodušen: "Ta album nas je ponovno združil, Johna, Georgea, Ringa in mene. To je kot magija." je o novih posnetkih dejal McCartney, ki se z Ringom že dogovarja o skupnem nastopu na uvodni prireditvi ob razglasitvi Liverpoola za evropsko mesto kulture leta 2007. V svojem rojstnem mestu so nazadnje igrala sredi 60. let.