Hrvaški policisti so takoj sprožili široko iskalno akcijo, v kateri so na zaslišanje privedli okoli trideset ljudi, ki so sicer znani akterji lokalne mamilarske scene. Preiskovali so hiše in avtomobile osumljencev in jih tudi poligrafsko testirali. Vseeno pa do sedaj, kljub temu da je morilec za seboj pustil mnogo sledi, iskanje ni obrodilo sadov. Možje postave imajo v rokah samo fotorobota roparja, ki je nastal na podlagi pričevanj ljudi, ki so moškega opazili na begu, ko je že odvrgel krinko.

Na podlagi izjemne brutalnosti ropa je direktor psihiatrične bolnišnice Vrapče dr. Vlado Jukić povedal, da je ropar po vsej verjetnosti brezčutna oseba, ki bi jo lahko označili kot moralnega psihopata. Vseeno pa ne gre za duševnega bolnika, ker ti reagirajo na povsem drugačen način. Dejanje bi lahko zakrivil tudi odvisnik od prepovedanih drog, saj so ti sposobni takšnih dejanj, kadar pride do abstinenčne krize.

Generalni direktor hrvaške policije Marijan Benko je predvčerajšnjim dejal, da bi lahko zločinec že ušel čez mejo, zato so za pomoč pri iskanju storilca zaprosili svoje kolege iz Madžarske, Srbije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Ti v svojih dosjejih preverjajo prstne odtise, ki jih je zločinec pustil na kraju dogodka, in skušajo ugotoviti njegovo identiteto. Kot je povedal tiskovni predstavnik slovenske policije za področje kriminalitete Drago Menegalija, so hrvaški varnostni organi o zločinu obvestili tudi slovensko policijo, ki s hrvaškimi kolegi sodeluje v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja. (bl)