Predsednik podjetja Osamo Matsuoko je pred kratkim zatrdil, da bodo ta mestni avtomobilček najprej poskusno poslali na japosnko tržišče, za njim pa bodo na svetovni trg prišli novi tovrstni hibridi na električni pogon.

"Če pogledamo iz vidika ekologije, so električni avtomobili najboljša poteza. S svojim delovanjem namreč ne onesnažujejo okolja. Tehnologija, ki se ukvarja s porabo elektrike, je prihodnost. Dizelski avtomobili so značilni za Evropo, vendar ne za Japonsko in ZDA," je prejšnji teden na sestanku ameriških dobaviteljev avtomobilov povedal Matsuoko.

Trenutno še ni znano, kdaj bo novi avtomobilski hibrid prišel na tržišče, nekateri strokovnjaki pa ocenjujejo, da bi se to moralo zgoditi že v začetku naslednjega leta na avtomobilskem sejmu NAIAS v Detroitu. Ker je bila tehnologija, na kateri so japonski avtomobilski strokovnjaki sestavili električni avtomobil, predstavljena že na lanskem sejmu v tem ameriškem mestu, je zelo verjetno, da bo nov električni avtomobil luč sveta zagledal ravno v Detroitu.

Naj vas spomnimo, da je Concept-CT MIEV trenutno najnaprednejše Mitsubishijevo vozilo in eden od najbolj inovativnih avtomobilov na svetu. Pogon je namreč hibriden, saj ga kombinirata 1,1-litrski bencinski motor in inwheel tehnologija, kar pomeni, da ima vsako kolo vgrajen tudi elektromotor z 20 kW moči.

Zanimivo je, da je Mitsubishi uspel povezati takšno tehnologijo s pogonom na vsa štiri kolesa, kar drugim avtomobilskim podjetjem še ni uspelo.