Posnetek, ki ga je v petek predvajalo nekaj televizijskih postaj v Srbiji in Republiki srbski, se nahaja v Haagu in na njem so pripadniki hrvaške paravojaške enote Črne mambe in odreda Hamza iz vojske BiH, ko ubijajo krajiške Srbe. Snemalci so bili soudeleženci dogodkov in na videu se dobro vidi umor Srba, ki se je predal in sedi z rokami v zraku, prav tako požiganje hiš pobeglega prebivalstva ter grdo ravnanje z ostarelimi iz kolone, ki so jo prestregli 7. in 8. avgusta 1995 na poti iz področja Rujevca in drugih mest v okolici Gline ter Dvora na Uni.

"Ko so objavili posnetek o zločinih enot Škorpijonov v Srebrenici, sem izdal ukaz in policija je nato v najkrajšem možnem času zaprla vse zločince. Zdaj, ko gledam posnetek, kako na podel način ubijajo pregnane Srbe, lahko z vso upravičenostjo izjavim, da pričakujem, da bodo v najkrajšem času zaprli tudi te zločince," je dejal Jočić.

Na predvajanje posnetkov se je odzval tudi predsednik Republike srbske Dragan Čavić, ki je izjavil, da bo videoposnetek poslal ambasadorju evropske komisije v BiH in da bo zahteval aretacijo storilcev tega zločina. Prav tako je dejal, da je ministrstvo za notranje zadeve Republike srbske že prej prišlo do videoposnetkov, v katerih pripadniki hrvaške vojske in vojske BiH ubijajo Srbe na poti od Glina do Dvora na Uni v avgustu 1995, vendar je mednarodna skupnost močno pritiskala, naj se ti dokazi ne objavijo.

Za zločine, ki so bili storjeni nad Srbi med operacijo Nevihta, je haaško tožilstvo (ICTY) obtožilo hrvaške generale Janka Bobetka, Ivana Čermaka, Rahima Ademija, Mladena Markača in Anteja Gotovino. V obtožnicah je zapisano, da je bila Nevihta skupni zločinski projekt, katerega namen je bil trajni izgon Srbov iz Hrvaške. Na čelu projekta je bil po mnenju haaškega tožilstva hrvaški predsednik Franjo Tuđman, v operaciji pa je sodeloval celotni državni, vojaški in policijski vrh. Do tega trenutka ni bilo še nobenega sojenja na podlagi teh obtožnic.