Vrednost naložbe je ocenjena na 63 milijonov evrov, del denarja pa si obetajo tudi od Evropske unije. "Teh 63 milijonov je samo relativno visoka številka. Ob upoštevanju ekonomskih izračunov pa za nas ni večji problem. Tak projekt v neposredni bližini Bleda se brez Save ne more uresničiti, zato bomo k temu pristopili zelo resno," je obljubil Janez Bohorič, predsednik uprave Save, ki je v zadnjih letih samo v obnovo Bleda vložila devet milijard tolarjev.

Gre za pozidavo zemljišča, ki je v lasti Turističnega društva Lesce in skoraj del Šobca. Pisali smo že, da ima društvo, ki ga vodi prvi gorenjski bančnik Zlatko Kavčič, z njim velike načrte že dve desetletji. Vključitev Save v ideje Zlatka Kavčiča je glede na gospodarske povezave na Gorenjskem povsem logična poteza.

Na mestu med hipodromom, cesto proti Bledu in cesto proti Šobcu so nekdaj kopali mivko, zato se središče vsaj zaenkrat imenuje kar Mivka. Moderno turistično središče bo zgrajeno v obliki elipse, del ob cesti bo hotel, na drugi strani bodo apartmaji in bungalovi, ob vhodu pa vodni park in parkirišča. "Od odločitve naprej za izgradnjo potrebujemo leto in pol do dve leti," je optimističen Bohorič. Ob upoštevanju rokov za izdelavo načrtov in pridobitev dovoljenj ter pridobitev evropskih sredstev pa Zlatko Kavčič napoveduje izgradnjo v dveh do štirih letih. "Take koncentracije športnih in turističnih dejavnosti ne bo nikjer v Sloveniji. Gre za enega največjih turističnih projektov v državi," ne skriva zadovoljstva Zlatko Kavčič, ki si na vse kriplje prizadeva tudi za ohranitev in posodobitev bližnjega hipodroma. Pisali smo že, da je v lasti prekmursko-ljubljanskega podjetja Intering Holding, ki pa bo za uresničitev načrtov o pozidavi s prav tako hotelskimi objekti imelo še veliko težav. "Res je, da se bo glede hipodroma treba uskladiti še z drugimi investitorji," je potrdil Janko S. Stušek, župan Radovljice, ki naložbo Save in TD Lesce seveda podpira in je predstavitev izkoristil tudi za predvolilno potezo: "Upam, da bom izgradnjo dočakal v svojem prihodnjem mandatu!" Kavčič pa je glede hipodroma le ponovil znano stališče: "Turistično društvo ga je pripravljeno kupiti. Ne vidimo nobenega razloga za pozidavo, konjeništvo pa sodi v ta prostor in je del naše strategije razvoja turizma. Seveda pa vse morebitne partnerje vabimo zraven, čeprav se zavedam, da bo usklajevanje interesov prava umetnost."