Domen Slana, letnik 1967, je leta 1989 diplomiral iz slikarstva pri prof. Andreju Jemcu na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost. Poznan je predvsem po svojih stolih in skulpturah, pri katerih je primarni material les, ki ga večinoma oplemeniti z železom. Izbrani kosi železa so običajno, preden jih je umetnik uporabil v svojih delih, opravljali povsem drugo funkcijo, bili so denimo del starega, danes skoraj pozabljenega kmetijskega orodja. V slikah Domna Slane pa je v krajinskih motivih zaznati subtilnost in magičnost narave v različnih odtenkih dnevne svetlobe, so ob razstavi zapisali v galeriji.

Mateja Benedetti, rojena leta 1975 v Kopru, je leta 2004 zaključila študij oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Leta 2003 se je študijsko izpolnjevala na Nizozemskem. Kot kostumografinja je sodelovala z nekaterimi priznanimi slovenskimi in tujimi ustvarjalci pri filmu ter gledaliških in plesnih predstavah. Med letoma 2000 in 2001 je izpeljala mednarodni multimedialni modni projekt Z veseljem, ki je bil predstavljen v Italiji in BiH. Na mednarodnem festivalu Break/Vdor v Ljubljani je v letih 1998, 1999 in 2001 sodelovala kot selektorica in organizatorka modne revije. Za svoje dosežke na področju modnega oblikovanja je prejela vrsto nagrad.

Kot je v katalogu k razstavi v Kopru - ta bo izšel v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku - zapisala Marjeta Godler, Mateja Benedetti v svojem delu prehaja veliko meja: med posameznimi likovnimi panogami, med realnim in pravljičnim, med preteklim, sedanjim in prihodnjim in tudi razlike med izvorno umetniškim in uporabnim. Razstava je nastala v sodelovanju s fotografi Vido Klenovšek, Dejanom Novakovičem, Juretom Omanom in Markom Vavpotičem ter ilustratorko Tanjo Komadina. Vanjo je vključena umetniška kolekcija Scenario, ki se napaja v atmosferi pravljičnega sveta, ter kolekciji Scetch in Act, v katerih je mogoče razbrati elemente filmskega podobotvorja (Nebo nad Berlinom).