Vedno bolj se zavedamo, da je čas naš najbolj dragoceni dejavnik. In nemalokrat se nam zgodi, da nas le ta začne prehitevati. Vse bolj in bolj moramo biti pozorni na stvari, ki se morebiti zdijo samoumevne, a to seveda niso. Poleg tega se nam ves čas silno mudi. Za primer si vzemimo samo selitev v novo stanovanje ali hišo. Mudi se nam s selitvijo, gradnja pa še ni zaključena, ker enostavno poteka prepočasi, ali se zalomi pri številnih stvareh.

Pravi način gradnje in uporaba pravih konstrukcijskih rešitev lahko na primer proces gradnje pospešita. Za primer vam predstavljamo opeke Wienerberger Profi in IZO Profi, ki prinašajo inovativen način gradnje, in sicer suho gradnjo z opeko, ki zagotavljajo varnost in kakovost, hkrati pa tistemu, ki že nestrpno čaka, da se bo vselil v novi dom, prihranijo dragocen čas in denar ter mu omogočijo bivalno ugodje, kot ga narekuje sodoben čas.

Hitra gradnja ...

Kaj torej odlikuje zidake Porotherm Profi in IZO Profi, da so tako posebni? Z vrhunskimi toplotnimi lastnostmi so namenjeni gradnji energetsko učinkovitih objektov kot so skoraj nič-energijske in pasivne hiše. Gre za natančno brušeno opeko večjega formata, ki omogoča, da je gradnja objekta do trikrat hitrejša od klasične. A to še ni vse: zunanje stene, zidane z opeko Porotherm IZO Profi, polnjeno s kameno volno, so v celoti brez dodatnega sistema zunanje toplotne izolacije. Opečni zidovi Porotherm so torej prav posebni v tem, ker nudijo visoko toplotno izolativnost in je zato bivanje v tako grajeni stavbi je prijetno v vseh letnih časih.

Vsekakor pa je v ospredju vseh prednosti zidakov Wienerberger Profi in IZO Profi hitrost gradnje. S pomočjo sodobnih gradbenih proizvodov je gradnja lahko do trikrat hitrejša od klasične. Hitrejša gradnja je dosežena z inovativnim načinom gradnje brez uporabe malte, torej s suho gradnjo, namesto nje pa je uporabljen Porotherm Dryfix.extra, ki je varno, obstojno in ekološko sprejemljivo lepilo, namenjeno za lepljenje brušene opeke Porotherm Profi in Porotherm IZO Profi. S to enostavno in izredno hitro suho obdelavo brušenega zidaka je namreč možno zidati v vseh letnih časih do –5 °C. 

...prijazna tudi do vaše denarnice

Vendar pa to še ni vse - ne samo čas gradnje, suha gradnja z opeko Wienerberger IZO Profi je prijazna tudi do vaše denarnice. Prihrani namreč energijo in zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja, nižji pa so tudi stroške gradnje. Vas zanima zakaj? Krajši čas gradnje je prihranek denarja, zaradi enostavnostejše gradnje pa je na gradbišču potrebnih tudi manj delavcev, kar je samo še dodaten prihranek denarja, pa tudi stresa ob zavedanju, da je gradbeni trg močno podhranjen z delavci iz gradbene stroke, ni. In ne nazadnje - tudi bivanje samo bo v objektu, ki je zgrajen z opeko Wienerberger Profi in IZO Profi, veliko bolj prijetno.

...in varnosti vaših najdražjih

Opečne zgradbe so naravno odporne na podnebne spremembe. Poleg tega zidni sistemi iz gline z življenjsko dobo več kot 100 let in visokimi vrednostmi toplotne izolacije v kombinaciji z odlično zmogljivostjo shranjevanja toplote zmanjšujejo splošni vpliv, ki ga imajo zgradbe na okolje. Glinene opeke so tudi primeren material za sanacijo, saj omogočajo boljše sušenje brez potrebe po konstrukcijskih sanacijah.

Poleg tega so glinene opeke znane po svoji požarni in potresni odpornosti. Porotherm S opeka, ki se uporablja za klasično zidanje z malto, prav tako zagotavlja visoko stopnjo varnosti. Z inovativnim sistemom maltnih žepkov pa je mogoče doseči najvišjo stopnjo varnosti pri gradnji.

Kaj povzeti na samem koncu - vsekakor to, da so opeke Wienerberger Porotherm Profi in IZO Profi nekaj, kar se splača, ko je kakovost bivanja v samem ospredju - omogočajo hiter in varen način gradnje, hkrati pa tudi kakovost bivanja na najvišji ravni ter učinkovitost za sedanje in tudi prihodnje generacije. Vse informacije o izdelkih Wienerberger Profi in IZO Profi najdete na spletni strani Wienerberger - www.wienerberger.si