V Crans Montani sedmega ženskega smuka v tej sezoni še niso izpeljali. Ob 11. uri je tekmovalkam odhod na progo preprečila pregosta megla. Zaradi toplega vremena je bila vprašljiva tudi varnost tekmovalk zaradi mehke proge. Tekmovalna žirija je več kot dve uri po sprva načrtovanem startu tekme sprejela odločitev o odpovedi tekme. Organizatorji so na vsak način skušali izpeljati tekmovanje. Po že zmehčani podlagi so posuli tudi sol, ki pa ni reagirala.

Premehak sneg

Pred dokončno odločitvijo o usodi tekmovanja so malo pred 13. uro na progo poslali tudi predtekmovalce. Direktor ženskih tekmovanj za svetovni pokal Peter Gerdol nato ni prižgal zelene luči. »Na koncu je bil sneg premehak,« je za spletno stran mednarodne zveze dejal Gerdol. »Tudi s soljo se pri tej temperaturi ni ravno obneslo. Odzivi predtekmovalcev so bili res jasni, snežna površina je premehka, prenevarna, zato smo se odločili, da odpovemo tekmo.«

Zaradi zmehčane proge so odpovedali že četrtkov trening smuka.

Ilka Štuhec najhitrejša na treningu

Na startnem seznamu odpovedanega smuka je bila tudi edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja Ilka Štuhec, ki je imela startno številko 11. Štuhec je bila najhitrejša na petkovem uradnem treningu smuka, sicer ob tem, da proge ni odpeljala povsem pravilno in je zgrešila vratca. Mariborčanka je druga v seštevku discipline v tej sezoni in ima še teoretične možnosti za osvojitev smukaškega malega kristalnega globusa.