#intervju Luka Kavčič, kuharski mojster: Jugoslovanski izbor jedi v Ljubljani
Gostilna Raubar, ki domuje za Bežigradom, je prehranjevalnica, kot smo jih bili vajeni nekoč. Na jedilnem listu se znajde vse, od malic in kosil do a la carte izbora jedi v obliki čevapčičev, pleskavic, lignjev, gamberov, pomfrita in raznih solat ter sladic. Šef kuhinje je Luka Kavčič, kuharski mojster, ki se je kalil v gostilnah, kot so Krpan na Kodeljevem, Figovec, As, restavracija in picerija Piazza, pa tudi pri Jezerškovih.
Luka Kavčič: Danes gostilne, ki se ne prilagajajo novim prehranjevalnim navadam niti vsem vrstam intoleranc, praktično ne obstajajo več. Gostje zdaj veliko bolj narekujejo izbor jedi, kot so ga nekoč. Foto: Jaka Gasar
Danes se vse več gostiln z avtorsko hrano zapira, odpirajo pa se ravno takšne gostilne, kot je Raubar, kjer se na jedilnik...
Facelov avtomobil vega je bil edinstvena mešanica francoske elegance in ameriških avtomobilskih mišic. Cena se je bila v rangu rolls-roycev, so se pa...
Izraelske sile nadaljujejo z napadi na tarče v Gazi, čeprav si ZDA in njihovi zavezniki prizadevajo, da bi obe strani sprejeli predlog za prekinitev...