Testo:

1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala

400 g bele moke

150 g mleka

60 g masla

50 g grškega jogurta

30 g sladkorja

1 žlica ruma

2 rumenjaka

1 mala žlička soli

Nadev:

300 g mletih lešnikov

100 g mleka

60 g sladkorja

3 žlice piškotnih drobtin

2 žlici lešnikovega nadeva

1 žlica ruma

2 beljaka

1 jajce

limonina lupinica

½ limoninega soka

Preliv:

200 g čokolade

2 žlici kokosovega masla

Barvni sladkorčki

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev: lešnike poparimo z vrelim mlekom in dobro premešamo. V nekoliko ohlajen nadev primešamo vse ostale sestavine, da dobimo mazav nadev.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na dolg in ožji pravokotnik, premažemo z nadevom in zvijemo v daljši, tanjši zavitek. Zavitek prerežemo na pol in obe polovici med seboj prepletemo in položimo v pomaščen podolgovat model, pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajani zavitek premažemo z jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico.

Zavitek pečemo 45 minut na 190 °C, da se lepo obarva, po potrebi ga pokrijemo s folijo.

Čokolado in kokosovo olje stopimo nad soparo in z njo prelijemo ohlajen zavitek in ga posujemo z barvnimi sladkorčki.