Jutri bo znana slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja. Odločitev o velikosti ekipe bo na jutrišnji seji na Brdu pri Kranju sprejel izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na današnji seji izvršilnega odbora pripravila seznam, na katerem je 42 športnikov in športnic. Ali so vsi izpolnili normo, bo na jutrišnji seji presojal OKS, zato se lahko zgodi, da bo seznam krajši, kot ga je pripravila SZS. Vsi kandidati prihajajo iz SZS, saj se iz drugih panog olimpijskega sporeda nihče ni prebil skozi sito mednarodne norme. Če bi bila v kvalifikacijah uspešna hokejska reprezentanca, ki je nastopila na zadnjih dveh igrah v Sočiju (2014) in Pjongčangu (2018), bi bila slovenska zasedba precej številnejša.

Predlog slovenske reprezentance za nastop v Pekingu: alpsko smučanje: Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik, Ilka Štuhec, Maruša Ferk Saioni, Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Boštjan Kline, Martin Čater in Miha Hrobat; biatlon: Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan, Lovro Planko; deskanje na snegu: Urška Pribošič, Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč, Tit Štante; nordijska kombinacija: Vid Vrhovnik; smučarski skoki: Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Anže Lanišek, Lovro Kos, Timi Zajc, Cene Prevc, Peter Prevc; tek na smučeh: Anamarija Lampič, Eva Urevc, Anja Mandeljc, Neža Žerjav, Anita Klemenčič, Miha Šimenc, Vili Črv, Miha Ličef, Janez Lampič.

Člani izvršilnega odbora SZS so se seznanili tudi s poročilom kandidacijske komisije, saj bodo v prihodnjih mesecih volitve predsednika, organov in predsednikov panog. Edini kandidat za predsednika je dosedanji predsednik zveze Enzo Smrekar. Za predsednike posameznih panog so kandidati Iztok Klančnik (alpsko smučanje), Boštjan Ule in Blaž Repinc (biatlon), Roman Vidovič (prosti slog), Borut Meh (smučarski skoki in nordijska kombinacija), Sonja Vidonja in Roman Beznik (tek na smučeh), Franc Horvatiček (telemark smučanje). Rok za oddajo predsedniških kandidatur za deskanje na snegu se bo iztekel 31. januarja.