Ker shod, ki je tokrat namesto na Trgu republike, kjer so potekale intenzivne priprave na nedeljski Ljubljanski maraton, potekal na Kongresnem trgu, ni bil prijavljen, je nad dogajanjem tudi tokrat bdela policija, ki je zakonsko odgovorna za zagotavljanje varnosti. Opaziti je bilo več policistov na konjih, na delu so bile specialne policijske enote, nad Ljubljano je krožil policijski helikopter. Policisti so nekaj protestnikov popisali, ob 16. uri so se začeli tudi nagovori množice. Med govorci je bil tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je poudaril, da so protestniki vsak dan močnejši in so zgled tudi protestnikom v Italiji in drugod po svetu. Shod zaenkrat poteka dokaj mirno.

»Trg republike so ogradili. Naš trg! Domnevno zaradi maratona, ki se bo odvil čez nekaj dni! Medtem, ko Janez Janša in Vlada Republike Slovenije postavljata ograje med ljudstvo, bomo mi ljudstvo spet združili. Tokrat na Kongresnem trgu v neposredni bližini. Samo mirno, dostojno do policistov, brez nasedanja na provokacije! Slišali nas bodo v parlament! » je danes okoli poldneva sledilce na družbenem omrežju Facebook nagovoril Stavanović in jih pozval k protestu.

Okoli 17.30 ure se je skupina razdelila, udeleženci pa so v večih skupinah odšli v smeri ob Ljubljanici in po širšem središču Ljubljane. Ob 18. uri je policija protestnike obvestila, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti. Protestniki so kljub opozorilom policije krenili proti Krekovemu trgu, zasedli so tudi Poljansko cesto. Policija jih je opozorila, naj ne ovirajo prometa, ter naj mirno zapustijo območje centra Ljubljane in upoštevajo navodila in njihove ukaze. Ker so jih povsod pričakale policijske enote, se je del protestnikov vrnil na Kongresni trg.

Policija je svoje delo opravila mirno in protestnike, ki so okoli 20.30 ure zapustili ljubljanske ulice in ceste, obvladala brez nasilja in pretirane uporabe prisilnih sredstev. Nekaj oseb je bilo na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije pridržanih, za čas trajanja shoda, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov. Zbiranje obvestil se trenutno še izvaja, zato podrobnih podatkov še ni.