Obeti niso bili dobri. Košarkarji Cedevite Olimpije so pred gostovanjem pri Gran Canarii v prvem krogu evropskega pokala zaporedoma klonili v ligi ABA proti FMP in Crveni zvezdi, v njeni igri so se za nameček kazale ponavljajoče se napake. Špansko moštvo je bilo na drugi strani v dobri formi in je v skupini B eden od favoritov za najvišja mesta. Ob tem so Ljubljančani imeli za pripravo sila malo časa, saj so še v nedeljo zvečer igrali v Beogradu, ponedeljek pa preživeli na poti. A vse omenjeno so zmaji dali na stran in se proti Gran Canarii dvignili kot feniks iz pepela. Po dobri predstavi so imeli v končnici resda nekaj sreče, trener Jurica Golemac pa upa, da bo zmaga prinesla preobrat tudi v jadranskem tekmovanju, kjer jih v nedeljo čaka nov težak obračun proti Budućnosti.

»Za zmago proti Gran Canarii smo morali pokazati karakter, saj smo na tekmo prišli po dveh slabih predstavah v zadnjih četrtinah proti FMP in Crveni zvezdi. Ključ je bil v dobri obrambi, saj smo v drugem polčasu prejeli le 29 točk. Igralci so garali in bili za to zasluženo nagrajeni. Kot po porazih tudi po zmagah gledamo le naprej, analiziramo tekme in poskušamo napredovati. Fantje trenirajo zelo dobro. V zadnjih desetih dneh smo imeli res veliko zdravstvenih in tudi drugih težav, a so vsi trdo delali. Gre za pridne in poštene igralce in zadovoljen sem, da smo z zmago potrdili vse, kar počnemo na treningih,« je bil po uspehu srečen trener Olimpije Jurica Golemac.

Strateg Ljubljančanov je presenetil z začetno peterko, v katero je uvrstil Marka Radovanovića, ki do zdaj ni dobival veliko priložnosti, kar je bila posledica tudi poškodbe gležnja, ki se mu je vlekla še iz pripravljalnega obdobja. S številnimi izgubljenimi žogami (na koncu 20) se je Olimpija ob koncu prve četrtine znašla v zaostanku za 16, a se nato zavoljo odličnega meta za tri točke (v prvem polčasu 14-9) do glavnega odmora izkopala iz luknje. Po zaslugi razpoloženih Jacoba Pullna in Jake Blažiča so gostje v drugem polčasu bili enakovredno bitko z nasprotnikom, v zaključku pa so se tudi zavoljo kančka sreče, ko je trojko za zmago zgrešil A. J. Slaughter, po skoku v napadu pa iz bližine ni uspelo zadeti Dylanu Ennisu, veselili velike zmage.

»Proti Crveni zvezdi se nismo borili do konca tekme, kar nas je drago stalo. Tokrat smo se, kljub številnim napakam, za kar smo bili nagrajeni. Pomembna zmaga pred derbijem v ligi ABA proti Budućnosti,« je povedal s 27 točkami najboljši strelec tekme Jacob Pullen. Zadovoljen je bil tudi Jaka Blažič (18 točk). »Po težjih dnevih smo potrebovali takšno igro in na koncu tudi zmago, ki nam bo pred nadaljevanjem sezone vlila prepotrebno samozavest.«

Evropski pokal, skupina B, druge tekme 1. kroga: Valencia – Promitheas 92:82, Bursaspor – Virtus, Ulm – Budućnost, Bourg – Venezia.