V torek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan bo nastalo nekaj oblačnosti, od zahoda se bo navlekla tudi koprenasta oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 15, najvišje dnevne od 21 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bo suho, popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem bo zvečer zapihala šibka burja. V četrtek se bo po precej oblačnem jutru čez dan delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka, čez srednjo Evropo pa se pomika oslabljena višinska dolina s hladnim zrakom. S šibkimi vetrovi zahodnih smeri doteka nad naše kraje razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo plohe in nevihte verjetnejše v krajih severno od nas, popoldne pa vzhodneje od nas. V torek bo sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas povečala koprenasta oblačnost. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.

Biovreme: Danes čez dan bo vremenska obremenitev slabela. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden.