Iz njegove ekipe so že pred dnevi sporočili, da v petek, 13. avgusta, ob 17.30 zanj pripravljajo sprejem v domači Komendi, start Vuelte pa je le dan kasneje.

Za zdaj torej na seznamu za nastop na španski pentlji od Slovencev ostajajo branilec zmage na Vuelti Primož Roglič (Jumbo-Visma), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) in Pogačarjev moštveni kolega pri UAE Team Emirates Jan Polanc.

Pogačar se bo po počitku po nastopu na olimpijskih igrah v Sloveniji najprej podal na enodnevno dirko po Bretanji (29. 8.) v Plouay. Cilji v zadnjem delu sezone pa bodo podrejeni predvsem nastopom na evropskem in svetovnem prvenstvu ter jesenskim italijanskim klasikam.

Na EP bodo kolesarji nastopali v Italiji v Trentu od 8. do 12. septembra, na SP pa v Belgiji v Flandriji med 19. in 26. septembrom.

Velik cilj zaključka sezone bo za dvakratnega zmagovalca Toura tudi nastop na zadnjem od petih kolesarskih spomenikov na dirki po Lombardiji. Letos je enega že dobil, in sicer konec aprila na dirki Liege - Bastogne - Liege.

»Po nekaj izjemnih mesecih ter počitku sem znova na kolesu. Z ekipo smo se odločili, da na žalost ne bom nastopil na Vuelti,« je na Instagramu sledilcem sporočil Pogačar.

»Moji naslednji cilji so nastop v Plouayju, na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na jesenskih italijanskih klasikah. Obeta se zanimiv zaključek sezone,« je še za konec dodal 22-letnik s Klanca pri Komendi.