V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Predvsem v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 24 do 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer bodo lahko predvsem na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

Obeti: V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. V ponedeljek bo pretežno jasno in vroče.

Vremenska slika: Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad srednjo Evropo in Alpami se zadržuje vremenska fronta. K nam postopno doteka nekoliko hladnejši in prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih severno in zahodno od nas nekaj več neviht, drugod pa bo še sončno in vroče. V soboto bo večinoma sončno, predvsem v Alpah bo nastalo nekaj ploh ali neviht.

Biovreme: V petek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji še velika toplotna obremenitev. V soboto bodo le najbolj občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave.