Že v sredo so sicer mediji, med njimi tudi ameriška tiskovna agencija AP, poročali o tem, da Uefa razpravlja o selitvi finala, ki bo 29. maja, v Porto. Danes so ta poročila postala uradna, saj je Uefa sporočila, da bo finalna tekma na stadionu Dragao.

Ta lahko sprejme do 50.000 gledalcev, a omejitev števila z upoštevanjem varnostne razdalje še ni dokončno določena. Je pa Uefa sporočila, da bo navijačem obeh klubov na voljo po 6000 vstopnic, njihova prodaja se bo začela že danes, prodaja splošni javnosti pa 24. maja.

Razlog za selitev je predvsem zagotavljanje možnosti za ogled tekme navijačem obeh klubov. Po nedavni odločitvi vlade Združenega kraljestva, da Turčijo uvrsti na rdeči seznam za potovanja, angleški navijači namreč ne bi mogli obiskati tekme v največjem turškem mestu.

"Po letu dni brez možnosti obiska stadionov smo bili pri Uefi mnenja, da je treba storiti vse za zagotovitev prisotnosti navijačev obeh finalistov," so zapisali pri zvezi. Uefa je razmišljala tudi o možnosti selitve tekme v Anglijo, vendar se je na koncu zaradi težav z zagotavljanjem izjem za obiskovalce iz drugih držav odločila za Porto.

"Po takšnem letu, ki so ga preživeli navijači, ne bi bilo prav, če si največje tekme sezone svojih klubov ne bi mogli ogledati s tribun," je ob tem zapisal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ta se je ob tem zahvalil portugalskim oblastem in tamkajšnji nogometni zvezi za sodelovanje pri selitvi finala, turškim oblastem in zvezi pa za razumevanje razmer ter jim obljubil, da se nadeja finala lige prvakov v Istanbulu v bližnji prihodnosti.