Ekspresno hitro je mariborsko okrožno sodišče sklenilo sodno preiskavo zoper 77-letnega Slavka Leskovarja, ki je po prepričanju kriminalistov in tožilstva odgovoren za smrt svoje leto mlajše žene Terezije. Umor se je zgodil 23. februarja letos, nekaj čez peto uro zjutraj. Leskovar je ženo napadel doma, v Zlogoni Gori pri Oplotnici. To je storil na zahrbten način, ko je nesrečna ženska spala. Kriminalisti so ga ovadili zaradi kaznivega dejanja umora in pri tem je ostalo. Kot so poročale Slovenske novice, je mariborsko tožilstvo že 2. aprila zoper 77-letnika vložilo obtožnico zaradi umora na grozovit ali zahrbten način.

Z avtom v drevo

Morilski nož je storilec pustil na kraju, sedel v avto in se odpeljal, vendar ni prišel daleč. Po kakšnih 500 metrih vožnje je zapeljal s ceste in treščil v drevo. V nesreči se je hudo poškodoval, iz zverižene pločevine pa se je rešil sam in se celo vrnil na kraj zločina. Hudo ranjeno mater je v postelji našel sin, ko se je pred odhodom v službo hotel posloviti od nje. Poklical je reševalce. Zdravnik je na kraju ugotovil, da ženski ni več pomoči, ekipa nujne medicinske pomoči pa je oskrbela hudo poškodovanega osumljenega in ga z reševalnim vozilom odpeljala na zdravljenje v UKC Maribor. Prve dni ni bil sposoben za policijsko zaslišanje, saj so ga, kot smo izvedeli neuradno, v bolnišnici zaradi hudih poškodb dali v umetno komo. Drugega marca je bil že sposoben za zagovor, ne pa tudi za odhod iz bolnišnice, zato ga je preiskovalna sodnica zaslišala kar v njegovi bolnišnični sobi in še isti dan zoper njega odredila pripor. Natančno mesec kasneje je tožilstvo vložilo obtožnico.

Prepoved približevanja

Zakonca Leskovar zadnja leta nista več živela skupaj. Žena je ostala na svoji domačiji, on pa se je preselil na vikend v Vinarje pri Slovenski Bistrici. 23. februarja letos se je vrnil na posest v Zlogono Goro. Kaj je motiv, ki ga je gnal v eno najhujših dejanj, kar jih je, bo pokazal sodni postopek. Poročali pa smo že, da zakonca že dolgo nista bila v dobrih odnosih. »Zaradi nesoglasij sta se pred približno petimi leti razšla. Policija je v preteklosti v njuni zakonski skupnosti, ko sta še živela skupaj, večkrat posredovala, in sicer zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, v dveh ločenih primerih pa sta bili zoper osumljenca podani tudi kazenski ovadbi, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in lahke telesne poškodbe. V obeh primerih je bil osumljenemu izrečen ukrep prepovedi približevanja, veljavnost zadnjega je potekla v letu 2013,« je po umoru razložila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga.