»Mešani občutki. V prvem polčasu smo na prelahek način prejeli gol, nato pa smo imeli več priložnosti, da bi lahko povedli. Tekmec je bil zelo kompakten. Remi je pravičen. Fantom ne očitam ničesar. Dali so vse od sebe, saj je bila tekma psihično izredno zahtevna. Pričakoval sem več, a potrebujemo dve tekmi, da ujamemo ritem. Verjamem v fante in našo zgodbo,« je po ljubljanskem mestnem derbiju razmišljal trener Olimpije Goran Stanković, ki ga čaka veliko dela v napadu, saj so si bili Ivanović (pretiraval s samostojnimi akcijami), Vombergar (zapravil odlično priložnost) in Perović (povsem razglašen) drug drugemu v napoto, medtem ko je v zvezni vrsti manjkalo ustvarjalnosti in ritma.

Kapetan Olimpije Elšnik: Razočarani smo

Na igrišču je bilo očitno, da so bile noge še trde po enajstih dneh treningov brez žoge. Obe moštvi sta predvsem pazili, da ne prejmeta gola, in čakali na napako nasprotnika. Za odtenek boljši vtis je pustil Bravo, ki je tudi povedel, potem ko je hitri Trontelj še tretjič na tekmi ušel slabo postavljenemu Anderjašiču, v finišu prvega polčasa pa je zaradi bolečin v gležnju odšepal z igrišča. Olimpija je izenačila po šolski akciji s treninga, preigravanju Luke Žinka med nogama in evrogolu kapetana Timija Maxa Elšnika.

»Lep gol, a ni bil dovolj za zmago. Razočarani smo. Glede na priložnosti bi lahko šla tekma v katero koli smer. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi ciklus zadnjih desetih tekem začeli z zmago. Želeli smo si treh točk, da bi se na vrhu lestvice odlepili, vendar je remi realen razplet po prikazanem. Z dvema točkama prednosti smo na boljšem, kot smo bili pred tekmo. Vsaka točka šteje. Najtežje je po psihološki plati znova ujeti tekmovalni ritem, ki bo odslej peklenski. Nositi dres Olimpije je težko, saj se na nas vsi maksimalno pripravijo, kar je v nogometu logično. Z optimizmom gledam naprej,« je poudaril Timi Max Elšnik in se posul s pepelom, ker ni večkrat streljal od daleč, ampak je iskal zadnjo podajo.

Napadalec Brava Križan vse boljši štoper

Bravo je prišel v Stožice z jasno izdelanim načrtom in imel od 80. minute igralca več, potem ko je Andrejašič prejel rdeči karton, ker je na robu kazenskega prostora zrušil prodirajočega Matka. Priložnost tekme za zmago gostov je v 85. minuti zapravil Nukić, ki je neoviran streljal čez gol. »Fantje so me s predstavo presenetili. V fazi napada smo bili večino tekme odlično postavljeni, saj smo smiselno osvajali igrišče. V prvem polčasu nam je manjkalo konkretnosti, da bi sprejemali prave odločitve, v drugem pa smo bili še boljši in smo imeli tri, štiri čiste priložnosti. Žal nam je, da nismo odnesli vsega plena,« je bil navdušen trener Brava Dejan Grabić.

Gostje so z agresivno igro vzpostavili ravnovesje na sredini igrišča, kjer so prevladovali izkušeni Nukić (30 let), Žinko (37 let) in Kirm (36 let), ki je bil ob vratarju Vekiću (sijajni obrambi ob strelih Ivanovića in Ostrca v 91. in 93. minuti tekme) najboljši igralec tekme. »Takšnih, kot je Kirm, sploh ne delajo več. Ima neverjetno razumevanje igre. Na kateri koli položaj ga postaviš, vse dela perfektno, čeprav mu daš le dve navodili. Z odnosom do dela je lahko vzor vsem mlajšim igralcem. Ko bo čez nekaj let končal kariero, ga bomo zelo pogrešali,« se je o najboljšem igralcu tekme razgovoril Grabić.

V vlogi šefa obrambe Brava preseneča Mitja Križan, ki je po osnovni izobrazbi napadalec. Tekmo je znova odigral brez napake, zato se odsotnost poškodovanega mladega reprezentanta Brekala sploh ni poznala. »Iz tekme v tekmo rastem. Glede na situacijo v klubu so me preizkusili na položaju štoperja. Trudim se in uspeva mi. Odločil sem se, da bom skušal narediti kariero kot obrambni igralec,« je pojasnil Mitja Križan.