Pred tekmo mešanih ekip v smučarskih skokih je Slovenija odkrito merila na kolajno, na koncu pa je še tretjič zapored na svetovnih prvenstvih osvojila četrto mesto, na katerem je bila zasidrana že od prvega skoka naprej. Glede na predstave, ki so jih Slovenci in Slovenke pokazali v Oberstdorfu, so vsi pričakovali odkrit boj za kolajno, a so bili daleč od nje, saj so za bronastimi Avstrijci zaostali kar za 31,7 točke (v dolžini skoraj 16 metrov).

V slovenski četverici je bil na šampionski ravni za osvojitev kolajne le Anže Lanišek, ki je imel med vsemi skakalci najboljši seštevek točk. V slogu pravega kapetana je spodbujal ekipo. »Vsi znamo skočiti bolje. Vsem ta skakalnica ne ustreza. Bomo pa v Planici 2023 napadli kolajno,« je takoj po tekmi za nacionalno televizijo povedal Anže Lanišek. Bor Pavlovčič je v obeh skokih malo zamudil na odskočni mizi.

V ženskem delu ekipe je Nika Križnar naredila dva lepa skoka. Za pričakovanji je najbolj zaostala Ema Klinec, ki je na tej skakalnici v četrtek osvojila naslov svetovne prvakinje. Kot vse kaže, jo je osvojitev zlate kolajne tudi psihično in telesno izpraznila, zato ni imela dinamita v nogah na odskočni mizi. »Križnarjeva je skoke lepo stopnjevala od poskusne serije naprej. Končno se je sprostila in upam, da bo formo prenesla na veliko skakalnico. Žal se v smučarskih skokih zgodi takšen dan, kot se je Emi Klinec. Izgubila je občutke. Vse skupaj mora prespati in se spočiti. Obe sta se trudili po najboljših močeh. Težava je bila tudi v tem, da smo imeli veliko testiranj in nismo vedeli, ali bomo lahko tekmovali,« je povedal pomočnik trenerja Anže Lavtižar, ki vodi ekipo v odsotnosti Zorana Zupančiča.

Svetovni prvaki so četrtič zapored postali Nemci, kar je veliko presenečenje. Na domačih tleh so Katharina Althaus, Anna Rupprecht, Markus Eisenbichler in Karl Geiger skakali kot v transu in niso delali napak v troboju z Norveško in Nemčijo.