Diktafon SpeechOne

Beseda tajnica izhaja iz latinske besede secretum, kar pomeni skrivnost. Gre za osebne zaupnice, ki vse vedo, a ničesar niso pripravljene izdati. Obvladajo načrtovanje sestankov, shranjujejo zapise in hitro tipkajo po nareku. Za slednje je sedaj na voljo pametni Philipsov diktafon SpeechOne, ki hkrati snema in s pomočjo dodatne programske opreme tudi zapisuje vaš narek.

Komu bo prišel najbolj prav?

Veseli ga bodo vsi kreativci, ki se velikokrat znajdejo v možganskih nevihtah. Včasih je idej in misli toliko, da jim je nemogoče slediti. SpeechOne jih bo shranil, zato jih bodo lahko ponovno obudili, ko bo zanje nastopil pravi čas.

Predavatelji lahko na ta način razdelijo zapiske predavanj, ne da bi jih morali pretipkati. To je še posebej dobrodošlo v času učenja na daljavo.

Pisatelji in pesniki imajo tako zanimiva življenja, da bi jim sedenje za računalnikom lahko popolnoma ustavilo miselni pretok. Zato bodo diktafonu SpeechOne svoj roman raje narekovali kar med vožnjo v avtomobilu, medtem ko bodo na poti v svojo zimsko rezidenco.

Potem so tukaj še naši heroji v času koronavirusa, zdravniki. Simptome pacientov lahko beležijo kar med pregledom, saj je SpeechOne brezžičen in prevlečen s protimikrobno sintetiko. Zaradi izjemno kakovostnega HD-zvoka ga med prenosom ne bosta zmedla niti zaščitna maska niti vizir.

Laserski merilnik Bosch

Ob tajnicah pa je mogoče najti tudi ustrežljive, a nemalokrat kar precej razposajene vajence. Včasih zamudijo v službo, se brezdelno praskajo po glavi ali si kar med malico privoščijo vrček piva. Laserski merilnik Bosch bo svoje delo vedno opravil brez napake.

Kdo bo z njim največkrat ustrelil?

Za gradbince bo življenje postalo veliko lažje, saj jim ne bo več treba razvijati dolgih metrov. Z laserskim merilnikom lahko enostavno in do milimetra natančno izmerijo dolžine sten do petdeset metrov, površine in prostornine prostorov ter vse kote in nagibe. Merilnik bo tudi samodejno shranil zadnjih 30 meritev, ki jih boste na svoj računalnik ali pametno napravo lahko uvozili v digitalni obliki.

Arhitekti bodo lahko pred obnovo stanovanj, hiš ali blokov natančno izmerili in izvozili tloris na svoj računalnik prek aplikacije ali bluetootha. Do zadnjih fines bodo tako prišli v občutno krajšem času.

Potem so tu mizarji, ki si lahko z merilnikom natančno določijo dolžine in kote materialov, ki jih obdelujejo. Tako nič nebo »štrlelo« in končno bodo zadovoljne tudi najzahtevnejše stranke.