Največ iger je 34-letni Španec izgubil v prvem krogu proti Belorusu Jegorju Gerasimovu, in sicer deset. Proti Američanu Mackenzieju McDonaldu je oddal štiri, proti Italijanu Stefanu Travaglii pet, danes pa je tekmecu, 20-letnemu Kordi, sinu Petra Korde, oddal le štiri igre.

Dvoboj je trajal slabi dve uri, začel pa se je z maratonsko prvo igro, v kateri je imel Američan, precej priložnosti za odvzem servisa 12-kratnemu zmagovalcu Rolanda Garrosa. Nadal je zdržal in nato dobil prvih pet iger.

Čeprav je Španca nekoliko motil veter, je še naprej osvajal igre kot po tekočem traku. V drugem nizu je trikrat prišel do odvzema servisa, v tretjem pa je kvalifikant izkoristil padec zbranosti zmagovalca 19 turnirjev velike četverice in povedel z 2:0. Nadal je nato znova nanizal šest zaporednih iger za svojo 97. zmago na pariškem rdečem pesku.

Za polfinalno vstopnico se bo Nadal pomeril z boljšim iz obračuna med Italijanom Jannikom Sinnerjem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Dve presenečenji v ženski konkurenci

V ženski konkurenci se je po prvi nosilki poslovila tudi petopostavljena Nizozemka Kiki Bertens. V dveh nizih jo je s 6:4, 6:4 izločila Italijanka Martina Trevisan, 159. igralka lestvice WTA.

V četrtfinalu se bo 26-letna Italijanka pomerila s Poljakinjo Igo Swiatek, ki je izločila prvo nosilko Simono Halep.