Trenutno 56. igralec sveta v dvoboju proti grškemu zvezdniku že od samega začetka ni imel pravih možnosti, poškodba desnega gležnja po enem od udarcev pa mu je nato še bolj otežila delo proti petemu nosilcu.

Že takoj na začetku dvoboja je 22-letnik prišel do odvzema servisa in nato zanesljivo krmaril do osvojitve prvega niza. Bedene je deloval povsem nebogljeno, prvo igro pa je dobil šele po posredovanju fizioterapevta in vendarle nekoliko bolj agresivni igri pri zaostanku 0:5. Prvi niz je trajal vsega 26 minut.

Bedenetu so morali nato znova oskrbeti gleženj, kaj veliko pa to v igri ni spremenilo, saj je Grk še tretjič v dvoboju prišel do "breaka" za vodstvo 2:1. Kasneje je še četrtič odvzel začetni udarec slovenskemu tenisaču in ga osvojil s 6:2.

Enaintridesetletni Ljubljančan je v prvi igri tretjega niza še ubranil dve priložnosti za odvzem servisa, v tretji pa je Grk le prišel do prednosti po novi napaki Bedeneta, ki je skušal z močnimi udarci skrajšati točke. Toda bolečine so bile nato v peti igri prehude, zaradi česar je moral dvoboj predati.

Bedene je v karieri še drugič prišel do tretjega kroga na igriščih Rolanda Garrosa (2016), skupaj pa četrtič na grand slamih, potem ko je dve oviri preskočil tudi na OP ZDA (2019) in Wimbledonu (2017).

S porazom 56. igralca sveta so slovenski teniški igralci in igralke končali nastope na tretjem grand slamu sezone v Parizu.

Slovo sedmega in desetega nosilca

Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu sta se poslovila sedmi in deseti nosilec. Nemški kvalifikant Daniel Altmaier je ukanil sedmopostavljenega Italijana Mattea Berrettinija s 6:2, 7:6 (5) in 6:4, od desetega nosilca, Španca Roberta Bautiste Aguta, pa je bil boljši njegov rojak Pablo Carreno-Busta, ki je zmagal s 6:4, 6:3, 5:7 in 6:4.

V osmino finala se je prebil tudi Rus Andrej Rubljov, ki je zanesljivo premagal Kevina Andersona iz Južnoafriške republike. Trinajsti nosilec turnirja z nagradnim skladom 38,41 milijona evrov je slavil s 6:3, 6:2 in 6:3.

Rubljov se bo osmini finala pomeril z Madžarom Martonom Fucsovicsem, ki je danes ukanil Brazilca Thiaga Monteiro s 7:5, 6:1 in 6:3, 22-letni Daniel Altmaier pa s sedem let starejšim Špancem Pablom Carreno-Busto.

Med 16 najboljših igralk v Roland Garrosu sta se v ženski konkurenci prebili četrtopostavljena Američanka Sofia Kenin in Kitajka Shuai Zhang. Keninova je bila boljša od Romunke Irine Bara s 6:2 in 6:0, Zhangova pa je na kolena položila Francozinjo Claro Burel s 7:6 (2) in 7:5. Burelova je v drugem krogu izločila Slovenko Kajo Juvan.