Nogometaši Mure so prepričljivo preskočili prvo oviro v kvalifikacijah za evropsko ligo. Estonski Nomme Kalju so premagali s 4:0, v drugem krogu pa bodo 17. septembra gostili danski Aarhus. Zaradi koronski razmer bo tudi v nadaljevanju kvalifikacij zmagovalca odločala le ena tekma.

Sobočani bi morali tekmo z Estonci igrati že konec avgusta, vendar je bila ta zaradi številnih pozitivnih primerov na novi koronavirus pri Nomme Kalju odpovedana. Evropsko nogometna zveza je zato določila nadomestni termin in kraj, Estonci pa so na nevtralni teren v Budimpešto pripotovali z močno oslabljeno zasedbo. V predmestju Tallinna je ostalo več kot deset okuženih nogometašev.

Z rezervo postavo Estonci niso bili dorasel tekmec, tako da je Mura vprašanje zmagovalca rešila že po dobre pol ure igre. Prva dva zadetka je dosegel Kevin Žižek; prvega s strelom z roba kazenskega prosta, drugega pa po zgrešeni enajstmetrovki Nina Kouterja.

V 33. minuti je lepo akcijo celotnega napada Mure kronal Žiga Kous, na 4:0 pa je nekaj minut kasneje povišal Alen Kozar, ki je streljal z dobrih dvajsetih metrov, estonski vratar pa je začetniško žogo spustil med nogama v mrežo.