Mura, ki se je v Stožicah zaradi podpore 1500 navijačev počutila kot v domači Fazaneriji, je sama zakuhala izgubo dveh točk. V pravem derbiju druge in tretjeuvrščene ekipe lige so bili Prekmurci na pragu zmage. V 53. minuti so povedli, ko je bil po neodgovorno izgubljeni žogi Olimpije na sredini igrišča Luka Šušnjara prehiter za domačega branilca Samardžića, nato pa naredili dve naivni napaki. V 66. minuti je Obradovića po slabi podaji v težave spravil Šporn, ki je izgubil žogo na robu kazenskega prostora, kar sta kaznovala Cekici in strelec Tomić. Šušnjara je v 77. minuti zaradi brcanja žoge po sodnikovem žvižgu prejel drugi rumeni karton, a v igri Mure se to ni poznalo.

Padec forme nosilcev igre Olimpije

Trener Mure Ante Šimundža je moštvo odlično taktično pripravil. Olimpiji je vsilil svoj način igre, ki Ljubljančanom ne ustreza, zato je bila to tekma, na kateri so tudi trpeli. Gostje so bili kompaktni v obrambi, močno so pritisnili na ljubljanske igralce, da jim ni uspelo razviti svoje igre in spraviti tekmeca v podrejen položaj. »Odlična tekma z veliko ritma in kakovostnimi akcijami. Do zadetka Olimpije smo bili boljši, saj smo imeli malo več od igre. Gol smo prejeli, ker igralci niso prepoznali situacije na igrišču, a tudi to je stvar dozorevanja na poti k tistemu, kar želimo biti. Po neprofesionalni potezi Šušnjare smo bili v podrejenem položaju. Pred tekmo bi bil zadovoljen s točko, zdaj je malo grenkega priokusa, ker zaradi naše dobre igre nismo vzeli vseh treh,« je tekmo videl trener Mure Ante Šimundža, ki je bil navdušen nad podporo navijačev. Samozavestno je napovedal, da bo Mura po reprezentančnem premoru še boljša, saj so nekateri igralci v zaostanku s pripravami.

Olimpija je v velikih težavah, ker so jo tekmeci prebrali. Očiten je padec forme. Menalo in Vukušić nista več učinkovita, pri Cekiciju je opazno pomanjkanje nogometne inteligence, Savić je z mislimi pri prestopu, najboljši dribler Suljić pa poškodovan. »Imeli smo dovolj priložnosti, a smo bili znova slabi v zaključku, zato nam zaostanka ni uspelo spremeniti v zmago. Z remijem morata biti zadovoljni obe ekipi,« je bil vidno razočaran trener Olimpije Safet Hadžić. Še nekaj dni bo sanjal zapravljeno priložnost rezervista Kidriča, ki je v finišu tekme žogo z dveh metrov brcnil mimo praznega gola, se osmešil in potrdil, da je bil njegov nakup pozimi popolnoma zgrešen. Na veliko presenečenje je zaigral branilec Barganck, ker se je pač sam odločil, da bo odigral vsaj še to tekmo za Olimpijo.

Na predstave Olimpije vpliva zamuda pri plači za julij in ugibanja o prodaji kluba ter odhodu Milana Mandarića. Potem ko Italijan Daniele Nardin očitno ni imel treh milijonov za plačilo prvega obroka, Mandarić išče nove rešitve, govori pa se tudi o kupcih iz Nemčije, Kitajske..., a do sklenitve posla je še daleč. »Vse to skušamo odmisliti. A tako kot takšne stvari zanimajo vas, zanimajo tudi igralce. To je povsem človeško. Od tega ne moremo pobegniti, se pa skušamo čim manj obremenjevati,« je pojasnil Hadžić.

Pol ducata golov Celja v Kranju

Zelo premešano kranjsko moštvo (najboljši igralec Luka Majcen je bil na tribuni, v začetni ekipi ni bilo Arha Česna, Šalje, Udoviča in Jašaragića) je proti Celju zdržalo le nekaj minut. Najprej je z desne strani poslal predložek v sredino Kerin, zadel je Stojinović. V ponovitvi akcije, le nekaj minut kasneje, je ob neodločenih gorenjskih branilcih spet po desni prodrl izvrstni Lotrič in našel Vizingerja, ki je med slabo postavljenimi domačimi igralci duhovito zadel s peto. Minuto zatem je Kumer kot zadnji v obrambi domačih z rokami ustavil Božića in dobil neposreden rdeči karton, zato je bila tekma že 70 minut pred koncem pravzaprav odločena. V nadaljevanju so si ob hitrih akcijah Celjanov domači bolj kot kaj drugega želeli, da bi se tekma čim prej končala. In se je, a šele potem, ko so Celjani zabili pol ducata golov.

Nogometni navdušenci ne pomnijo, da bi kadar koli za katero moštvo iz slovenske lige igralo tako malo Slovencev kot za Tabor iz Sežane. Na velenjski travnik je stopilo deset igralcev iz Srbije, Hrvaške in Kameruna, slovenski je bil le vratar Rener. A strategija se očitno izplača. Nogometaši iz Sežane, ki po izkušnjah in filozofiji vse bolj spominjajo na drugoligaška moštva iz pokojne Jugoslavije, so po začetnem tipanju povsem stisnili Velenjčane, ki so sicer povedli (Petroviću je dolgo žogo podal Hrubik), a so imeli veliko srečo, da Sikimić (za gol je podal Mario Babić) in soigralci niso zadeli večkrat. V drugem polčasu so se zeleno-črni otresli pritiska, imeli so več od igre. Z akcijami je izstopal Riad Kobiljar, a so se ob koncu tekme gostje pobrali, bili so bliže zmagi, spet je zadel Sikimić, tokrat po podaji Horvata.

Zaradi naliva, strel in poplavljenega igrišča v soboto v Domžalah je bila tekma Domžale – Aluminij preložena na jutri ob 18. uri.