Tampa Bay je trenutno v seriji treh zaporednih zmag proti Bostonu. Zadnjo tekmo so hokejisti Tampe dobili s 3:1 po dveh zadetkih Ondreja Palata in golu Victorja Hedmana v prvih dveh tretjinah. Boston je na koncu le omilil poraz, ko je zadel Jake DeBrusk. Andrej Vasilevskij je za strele obranil 29 od 30 strelov, Jaroslav Halak pa je za kosmatince zbral 23 obramb.

Boston se bo skušal izogniti porazu v seriji že v noči na ponedeljek, ko bo v Torontu, v enem od dveh hokejskih »mehurčkov«, na sporedu peta tekma.

V drugem polfinalnem obračunu vzhodne konference je New York prišel do druge zmage proti Philadelphii, ki je v 15. minuti povedla po strelu Tylerja Pitlicka. V drugi tretjini je najprej izenačil Matt Martin, vsega šest sekund pred zadnjim odmorom pa je za 2:1 zadel Leo Komarov. V četrti minuti zadnje tretjine je bil z igralcem več na ledu uspešen še Anders Lee.

Tudi Islanders in Flyers ne bodo počivali, saj jih v noči na ponedeljek v Torontu čaka že četrta tekma v boju za konferenčni finale na vzhodu.

Na zahodu je po nekoliko presenetljivem porazu na drugi tekmi znova povedel Vegas. Zlati vitezi so že po slabih šestih minutah v Edmontonu vodili z 2:0, potem ko sta bila uspešna Alex Tuch in Zach Whitecloud. Piko na i je postavil Matt Stone v 43. minuti.

Robin Lehner je na svoji sedmi tekmi v končnici za Vegas še drugič ohranil mrežo nedotaknjeno, ubranil je vseh 31 strelov. Na drugi strani je Jacob Markstroem prav tako zbral 31 obramb, a je moral iz mreže pobrati tri ploščke.