Komisar lige Adam Silver je sporočil, da so bili pogovori z igralci in lastniki klubov konstruktivni in da je na koncu prevladovalo enotno mnenje, da se mora tekmovanje v mehurčku v Orlandu nadaljevati.

Lastniki klubov in vodstvo lige so obljubili, da bodo uporabili vsa možna sredstva za zagotovitev socialne pravičnosti in rasne enakopravnosti.

Lastniki se bodo bolj aktivno vključili tudi v letošnje predsedniške volitve v ZDA. V vseh mestih, kjer imajo lastniki klubov lige NBA svoje dvorane, bodo v njih organizirali volilna mesta za novembrske volitve in tako skušali čim večjemu številu ljudi omogočiti izbiro predsednika.

"Te obljube smo sprejeli po več mesecih napornih priprav na varno nadaljevanje sezone lige NBA, z njimi pa želimo doseči socialno pravičnost in rasno enakopravnost. Veselimo se nadaljevanja tekmovanja tu v Orlandu in skupnega dela v prihodnje," je liga NBA zapisala v sporočilu za javnost.

V štirih dneh je bilo odpovedanih dvanajst tekem, med njimi tudi peta tekma med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers, kjer slednji vodijo s 3:1. Zaenkrat liga novega razporeda še ni objavila.