Na izjemno grobi tekmi, polni tehničnih napak (6), namernega prekrška ter izključitve - zaradi pritožb nad grobo igro je moral predčasno v tretji četrtini v slačilnico trener Dallasa Rick Carlisle -, so imeli po dobrem uvodu Dallasa, ki je dobro začel in povedel s 16:9, nato vse niti v rokah LA Clippers.

Paul George je dosegel 35 točk, Kawhi Leonard pa je k zmagi, ki je ekipi iz mesta angelov prinesla vodstvo s 3:2 v prvem krogu končnice zahodne konference, dodal 32 točk.

»Karkoli je že bilo, ta mehurček mi je prišel do živega," je dejal George, ki je imel zaradi čudne atmosfere v mehurčku na Floridi precejšnje psihične težave, zaradi katerih je pred današnjo tekmo obiskal psihologa.

»Bil sem v črnem prostoru. Kot da me ne bi bilo tu. Enostavno sem se izklopil. Na zadnjih tekmah mi je bilo res težko, zdaj upam, da sem obrnil trend,« je še dejal George in pojasnil: »Danes sem si predstavljal, da smo v Staples centru, doma, ne pa tu na Floridi. Res sem se moral psihično tekme lotiti povsem drugače kot doslej. Pomagala mi je celotna ekipa. Ustvarili smo svojo pozitivno energijo.«

Montrezl Harrell je zbral 19 točk in 11 skokov, Clippers pa so dosegli klubski strelski rekord končnice.

Je Morris Dončiću namerno stopil na gleženj?

Carlisle se je med drugim pritoževal nad grobo igro proti Dončiću; Marcus Morris je namreč v tretji četrtini stopil na Dončićev poškodovan gleženj ter mu pri tem snel športni copat in nekateri komentatorji menijo, da je to storil namerno.

»Nočem govoriti z njim. Skozi celotno tekmo mi ves čas govori same slabe stvari. Ne želim govoriti z njim. Enostavno moram čez to in gledati naprej. Kot sem rekel, vsak bo imel svoje mnenje. Upam, da mi ni namerno stopil na gleženj. Če je to storil namerno, je to res zelo slabo,« je o incidentu dejal Dončić.

Enaindvajsetletniku se je tokrat zvin gležnja bolj poznal, veliko pa se je tudi (zaman) obračal proti sodnikom. Večkrat je bil glasen in se je pritožil nad obravnavo, zaradi česar je v drugi četrtini prejel tudi tehnično napako.

Ob osmih skokih, štirih podajah, blokadi in petih izgubljenih žogah je Dončić v 31 minutah igre dosegel 22 točk, zgrešil pa je tudi pet prostih metov. Med igro sta ga ves čas pokrivala po dva igralca nasprotne ekipe.

Porzingis je spet obsedel

Pri Dallasu tudi na peti tekmi niso mogli računati na Latvijca Kristapsa Porzingisa, ki je zaradi poškodbe odsedel že četrto tekmo, tudi tokrat se ni vključil v igro.

»Trda, težka tekma,« je misli strnil trener Carlisle: »Prikazali smo zelo slabo predstavo. Razočarani smo. Bila je zelo fizična tekma. Tudi sami se moramo že na začetku bolje postaviti in zadržati držo skozi celotno tekmo.«

Šesta tekma bo v Orlandu na sporedu v četrtek, ko si lahko Los Angeles že priigra napredovanje.