Anja Jenko demonstrira poze

View this post on Instagram

Wishing you a great week 🤍🐠

A post shared by Anja Jenko (@anjajenko) on


Če ste kdaj v zadregi, kaj objaviti na instagramu, je obisk profilov domačih instagram zvezdnic povsem soliden način, da ugotovite, kakšni so trenutni trendi instagram fotografije. Lep primer je nekdanja Playboyeva zajčica in žena bančnega roparja Anja Jenko. Ta se je na Krku postavila v zanimivo pozo, na kateri kleči, kaže jezik in v zrak drži svoj čop. Fotografijo odlikujejo še modna kombinacija bele in turkizne, ki je še posebej priljubljena v poletnem času, ter seveda trendovske kopalke in sončna očala. Ali je na Krku srečala tudi Jelka Kacina, ni omenila.

Janša letel z masko in Kurzem


Predsednik vlade Janez Janša se je prejšnji teden, kot je zapisal na instagramu, udeležil zasedanja evropskega sveta in pogajanja o sedemletnem proračunu Evropske unije in Skladu za okrevanje. Zasedanje je minilo tudi v znamenju tega, da je Slovenija skupaj z Madžarsko in Poljsko nasprotovala temu, da se kot pogoj za črpanje evropskih sredstev postavi spoštovanje človekovih pravic, prijateljstvo med državami pa je s fotografijo obeležil tudi Janša. Ta je namreč poleg izletniške fotografije z avstrijskim premierjem Sebastianom Kurzem v letalu objavil tudi fotografije s sestanka med Orbanom, Morawieckijem, Kurzem in njim. Kurz se Orbanovi pobudi, kljub skupnemu letu z Janšo, ni pridružil.

Borut Pahor razmišlja o teku na Blejski otok

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je pred kratkim vpisal na visoko šolo za šport in zdravstvo, ker bi rad postal športni trener, velike športne ambicije pa ima seveda tudi naš predsednik Borut Pahor. Ta se je konec tedna na Bledu ob pogledu na otok spomnil stave z blejskim župnikom, da bo pretekel 10.000 stopnic, ki vodijo na vrh Blejskega otoka. Stopnic je sicer sto, v stavi pa sta dorekla, da bo tekel gor in nazaj, brez premora. Pahor meni, da je letos čas, da res poskusi, mi pa ga pri tem seveda podpiramo, saj drugega dela, kot kaže, v času vlade Janeza Janše res nima.

Potrebuješ in Đuro obujata spomine

Nekoč so bile pogostitve na družabnih dogodkih, danes pa je očitno obala kraj, kjer se srečujejo estradniki in estradnice, za katere na prvo žogo ne bi nikoli pomislili, da se družijo. Tokrat sta se na morju srečala veterana slovenske televizije, avtor narodnozabavnih oddaj Jože Potrebuješ iz skupine Čuki in avtor številnih zabavnih serij, Branko Đurić - Đuro. Pod selfijem, ki ga je objavila skupina Čuki, sta sledilke in sledilce vprašala, ali morda vedo, kateri spot je Đuro režiral skupini davnega leta 1995. Za tiste redke bralce in bralke, ki nimajo spotografije Čukov v malem prstu, šlo je za skladbo Kavbojci in indijanci.

Hajdi srečala ameriškega zvezdnika instagrama

Hajdi Korošec Jazbinšek je slovenska poslovna ženska, ki jo večina najbolj pozna po tem, da je že kot deklica imela glasbeno uspešnico Naš kuža. Dan Bilzerian je ameriški poslovnež, ki ga večina najbolj pozna po tem, da na svojem instagramu objavlja fotografije, na katerih mu ves čas družbo delajo pomanjkljivo oblečena dekleta in šampanjci. Slovenska in ameriška estrada sta se tokrat srečali na hrvaškem otoku Korčula, od koder Hajdi te dni obširno poroča o svojem družinskem dopustu in kjer se je očitno med križarjenjem po Jadranu s svojim manekenskim spremstvom ustavil tudi Bilzerian.

Dejan Vunjak s “špohtlom” nad čevapčiče

Eden bolj priljubljenih poletnih športov za moško populacijo je pečenje mesnin na žaru. Pri tem nekateri prisegajo na vrhunsko kuharsko opremo, ki vključuje vse od posebnega žara do specializiranega pribora, medtem ko so drugi bolj privrženci tehnike »naredi sam«. Med njimi je očitno tudi glasbenik Dejan Vunjak, ki je tokrat čevapčiče in ražnjiče žaril na opremi, ki je videti, kot da je sestavljena iz ostankov gradbenega materiala. Ne samo da smo sumničavi do žara, upamo tudi, da na lopatici, s katero se je lotil čevapčičev, ni ostankov malte.