Tanja Ribič obuja spomine

Igralka in pevka Tanja Ribič te dni sicer bolj slovi po tem, da brez maske potuje po evropskih letališčih in se snema pri tem, kako ogorčeno ugotavlja, da vsi drugi spoštujejo minimalne ukrepe pri zamejevanju pandemije, razen nje. Ker nam različica Tanje Ribič, ki na letalu ne nosi maske, ker se ji zrak ne zdi dovolj kakovosten, seveda ni všeč, se skupaj z njo toliko raje spominjamo časov, ko smo o njej vedeli le to, da je simpatična igralka iz Teatra Paradižnik, ki se je poročila z režiserjem te oddaje Brankom Đurićem. Kot je zapisala pod 22 let staro fotografijo, je šlo za skrivno poroko, na kateri je bila prisotna bodoča igralka Zala Đurić, Ele pa še »ni bloooo«.

Bivši Špele Grošelj živi najboljše samsko življenje

Nekdanji vojak in lastnik trgovine s prehranskimi dodatki Gregor Kirsch je bil dolgo bolj znan kot partner pevke Špele Grošelj, zaradi česar si je prislužil tudi mesto v šovu Zvezde plešejo. Romance med vojakom in pevko je zdaj sicer konec, a zdi se, da Kirsch živi najboljše možno samsko življenje, ki bi mu ga zavidala marsikatera vplivnica. Te dni se namreč potepa po Italiji, kjer si v pastelnih srajcah ogleduje znamenitosti, obiskuje kuharske tečaje in se vozi z električnim skuterjem. Takole pa so njegove noge pozirale na italijanskem otoku Capri.

Predsednikovi plažni spomini

Seveda pa je v obujanju spominov in manekenskih pozah še vedno nepremagljiv predsednik države Borut Pahor. Ta nas je s črno-belo fotografijo s plaže popeljal še globlje v preteklost, ko je v coklih in resnično majcenih kopalkah vladal poletju. Predsednik sicer v pripisu pojasnjuje, da sta z mamo po kosilu zaspala na plaži, da pa ne ve, ali za škodljive posledice sonca nista vedela ali jima samo ni bilo mar. Njegova ljubezen do sončenja je, kot vemo, trajala še desetletja, ko se je nehal predajati soncu, je namreč odkril solarij, danes pa ga sonce ujame predvsem med športnimi aktivnostmi.

Metka Albreht s trikotniki namesto kodrov

Spomine je te dni obujala še ena zvezda devetdesetih, nekdanja miss Slovenije, danes pa stilistka, Metka Albreht. Kot je zapisala, je doma pri mami v Postojni brskala po albumih in škatlah s slikami ter našla spomin na frizerski šov, ki se je odvijal pred 25 leti. Za ličenje je takrat poskrbela Martina Vrhovnik, za pričesko pa Mare dresura frizure. Kljub srebrnovijolični šminki, modni nuji divjih devetdesetih, in dejstvu, da so ji famozne kodre prekrili s pentljami iz las, Metke Albreht ni težko prepoznati. Moramo pa priznati, da smo veseli, da so časi vesoljskega make upa (vsaj za zdaj) mimo.

Ste za šalo Modrijanov?

View this post on Instagram

Dobro jutro. Ste že pokonci? #Modrijani_SLO

A post shared by Modrijani official (@modrijani_ansambel) on

Instagram je zagotovo dobro mesto za humor, saj je šaljivih strani na pretek, na svoj račun pa lahko pridejo tako ljubitelji črnega humorja kot ljubitelji bolj benignih oblik zabave. Ker je včasih dobro vedeti, na koga se lahko obrnemo za polnokrvne, rahlo seksistične slovenske šale, vas ponovno opozarjamo na ustvarjalce, ki imajo trenutno največ podpore pri slovenski vladi. Modrijani na svojem instagramu redno skrbijo za smeh in motivacijo, pa tudi za kultiviranje slovenskosti. Tokrat so nam postregli z nogometno šalo, za katero ne dvomimo, da se boste, potem ko jo boste prebrali, od smeha večkrat udarili po kolenih in si rekli: ta je pa dobra.

Pripravila Špela Žagar